Gå til sidens hovedinnhold

Super monsterradio

Ila skoles Mia Marie Bjørktvedt ble dessverre spist av et monster direkte på radio forrige uke.

ILA/MARIENLYST: NRK Super er kjent for alle barn og småbarnsforeldre. Ikke alle er like kjent med at de også har en egen radiokanal på DAB og på nett.

Men lytterskaren vokser, og de som har oppdaget hvordan de finner frem, de er dedikerte fans. Her får ungene høre sin egen musikk, de møter programledere fra TV, og de har sine helt egne programmer. NRK Super sender radio 24 timer i døgnet, her er det også mye gammelt og kjært. Men nå skal det altså handle om monstre og SFO.

Krokomonsteret

– Vi har bestemt oss for å la SFO-barn fra hele landet møtes til dyst, forteller Kristine Magnesen.

Denne uken var Mia Marie Bjerketvedt Øhre ved Ila skoles SFO i ilden. Hun klarte å svare på en rekke rare spørsmål.

– De ville vite hva urin er. Og hva presidenten i USA heter. Og hvilken farge det er på himmelen. Og mange andre ting. Jeg klarte å svare på alt, forteller Mia. Hennes konkurrrent klarte også alle spørsmålene hun fikk. Dermed ble det tilfeldig hvem Krokomonsteret skulle få spise denne dagen. Dessverre ble det Mia.

– Det kom noen forferdelige lyder ut av radioen. Men det var jo ikke vondt akkurat, ler Mia. Som syntes det var skikkelig moro å være med.

Moro i NRK

Mia Johanne Lund Fagervoll og Angelo Anders Mena Barra synes også det er mye kult med Superklubben. Ikke rart. De er faste programledere samen med Kristine Magnesen.

De får se seg om i NRK stadig vekk, møter kjendiser, og er med på å stille vanskelige spørsmål til andre barn.

Dessuten får de gi råd til foreldre om hvordan de skal behandle barn. Det er lurt å spørre eksperter som dem om når det er lurt å gi barn sin første mobiltelefon, og hvordan man skal unngå å behandle småsøsken urettferdig i forhold store søsken.

Meld på!

Er det noen SFO-er i bydelen som har lyst til å delta, så er det bare å ringe 815 211 21 og legge igjen beskjed. Vi arrangerer to møter hver uke, forteller Kristine. Som viser at hun kan få ungene med på de utroligste tankesprang i et lite trangt studio. Her trives hun sammen med sine unge ledervenner. Og slikt blir det levende radio av!

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley