*Nettavisen* Nyheter.

Superboom for akrobatikk

På Kanten: Olea Heggeland Broeng (9) foran kjempetrampolinen på Bjerke Nysirkus, ved Bjerkebanen, klar til å hoppe salto Foto: (FOTO: JULIE MESSEL)

Første og siste uke i skoleferien samles 60 unger på Bjerke for å sveve høyt, langt og i sirkel. Smidighet og sosial kompetanse skal utvikles.

Klikk på bildet for å forstørre.

Høyt svever de: 60 unger var samlet til Åpen dag hos Bjerke nysirkus.

Klikk på bildet for å forstørre.

Pust i bakken: Camilla Sandhaug Johnsen (16), Thea Blossom Kristensen (16), Hanna Asefaw (17). Foto: Julie Messel

Bjerke: Det kan ikke bli noe annet enn moro når 12 nysirkus-instruktører samler bydelens barn til nysirkuscamp i sommerferien.

Ambisjonen er at Bjerke Nysirkus skal være et levende og morsomt sted hvor den sceniske og pedagogiske virksomheten går hånd i hånd, med en dynamisk miks av kunstneriske uttrykk, kreativt kaos og sosialt engasjement.

Helhetlig

Med elementer fra både sirkus, dans, teater, backstage, lyd, lys og videoproduksjon, knyttes ulike uttrykk sammen til spennende kurs, og workshops i Bjerke Nysirkus repertoar.

– Dette skal være gøy. Her får de prøvd seg på mye forskjellig, ikke bare rent artistisk. Campen er også for dem som vil være i kulissene, som vil lage lyd, kostymer, og scenografi, sier daglig leder, Pål Eriksen.

Sosial kompetanse

I Nysirkus Bjerke møter barn og unge høyt kvalifiserte artister innenfor et mangfold av sceniske uttrykk: sjonglering, akrobatikk, luftakrobatikk, aerial, trapeze, balansering, tissue, line, ballett, breakdance, video, lyd og lys, musikkproduksjon.

– Dette gir utfordringer, styrke, smidighet, koordinasjon, mestringsfølelse, styrket selvtillit og sosial kompetanse, sier Eriksen.

Han er glad mange har tatt turen denne uka for å lære seg noe de ikke foreløpig kan, eller bli enda bedre i noe de har vært med på før.

– Det er en stor opplevelse og motivasjonsfaktor å få trene med de beste artistene og kjenne at disse artistene har tid, lyst og samtidig prioriterer å arbeide sammen med dem, sier han.

Bjerke Nysirkus åpnet i 2007.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.