Superhelt rett fra promperommet

Aaron Johnson spiller tittelrollen i Matthew Vaughns «Kick-Ass», som får norgespremiere 9. april.

Aaron Johnson spiller tittelrollen i Matthew Vaughns «Kick-Ass», som får norgespremiere 9. april. Foto: FOTO: Filmweb

Aaron Johnson (19) kan bli verdensstjerne med «Kick-Ass». Han håper å få beholde litt privatliv likevel.

Amerikanerne har snakket varmt om filmen lenge. Nå er også britene begynt. Altså er det med betydelige forventninger Matthew Vaughns actionkomedie «Kick-Ass» får sin norgespremiere 9. april.

I hoved- og tittelrollen finner vi den 19-årige engelskmannen Aaron Johnson.

– Det handler om en gutt som har dilla på tegneserier og kler seg ut som superhelt, men som ikke kommer spesielt langt, røper han på et lekkert hotell i hjembyen London.

– Etter hvert roter han seg borti noen mord som han får skylda for. Hoder ruller, så det er temmelig mørke saker, fortsetter Johnson, som debuterte i «Tom & Thomas» i 2002.

Lennon junior

Du er kanskje ikke på fornavn med ham ennå. Men han har rukket å sette preg på kinolerretet, i «The Illusionist» (2006), «Angus, Thongs and Perfect Snogging» (2008) og ikke minst «Nowhere Boy» (2009). I sistnevnte spilte Johnson en fersk utgave av selveste John Lennon.

– Jeg leste en masse biografier på forhånd. Vi fokuserte på den tidlige delen av livet, på gutten som er i ferd med å bli mann, forteller han, og trekker ubeskjedne paralleller til seg selv.

– Historien skildrer en fyr som må finne ut hvem han er, hvor kunstformen hans ligger, hvordan han skal uttrykke seg og finne kjærlighet. På en måte har jeg jo måttet gjøre nøyaktig det samme.

Kjendiskjæreste

Johnson har figurert hyppig i sladrespaltene siden han forlovet seg med den betraktelig eldre Sam Taylor-Wood, regissøren av «Nowhere Boy». Interessen for ham blir neppe mindre med «Kick-Ass».

– En greie med Lennon er at stemmen og kroppsspråket hans er helt annerledes i intervjuene enn han faktisk var, skyter han plutselig inn.

– Sånn er det sikkert alltid. Jeg sympatiserer iallfall med det.

– Hvordan takler du oppstyret rundt din egen person?

– Det er en del av jobben, antar jeg. Det er liksom den eneste måten å komme videre på.

Ufaglært

– Dere lærte ikke sånt på dramaskolen?

– Nei, og jeg gikk aldri der, så jeg ville ikke hatt peiling likevel. Det hjelper nok å prøve å beholde beina på jorda. Så langt har det vært en utrolig reise og flott opplevelse for meg. Jeg setter pris på alt sammen.

– Inkludert tabloidgrafsingen i privatlivet?

– Nja, jeg vet ikke det. Jeg vil jo gjerne holde privatlivet privat. Det blir et spørsmål om ikke å la ting gå for langt.

Volder bekymring

«Kick-Ass» rommer også en annen skuespiller med kultstatus i den kulørte pressen: Oscar-vinner Nicolas Cage. Han har uttrykt bekymring for at Vaughn har gått for voldsomt til verks.

– Da jeg sa ja, var det til et manuskript. Så skjønte jeg at det kommer til å bli ganske så brutale bilder. Jeg får bare håpe at Matthew beholder elegansen sin, sier Cage til MTV.

Johnson tror ikke han har noe å frykte. Tvert imot mener han å ha sett det meste nå.

– Det å ha jobbet siden så ung alder, har modnet meg. Jeg tror det er den beste erfaringen du kan få. Selv har jeg holdt på siden jeg var seks, konstaterer han, spent på hva som ligger rundt neste Hollywood-sving.

– Det ville vært fabelaktig å finne så krevende og interessante skikkelser å spille igjen. Jeg føler meg rimelig sikker på at jeg vil lykkes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.