*Nettavisen* Nyheter.

Superhot til julebordet

Sko med leopardmønster blir å finne under mange festpyntede bord i vinter. Disse er fra DinSko og koster kroner 399. Foto: Foto: Carl Martin Nordby

Pumps med leopardmønster, blonder og lakk er trendy.

Klikk på bildet for å forstørre.

Et par enkle svarte pensko gir et røffere uttrykk med nagledekorerte hæler. Kroner 399 hos DinSko. Foto: Foto: Carl Martin Nordby

Klikk på bildet for å forstørre.

60-tallsserien «Mad Men» inspirerer fremdeles moten. Disse 60-tallsvariantene fra Miss L Fire koster kroner 798 hos Lille Vinkel Sko.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kilehæltrenden fortsetter mot vinteren, og gjør det mulig å komme opp i høyden på behagelig vis. Disse fra Sixtyseven koster kroner 898 hos Lille Vinkel Sko.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sko i lakk passer perfekt til både fest og vinterens trender. Disser er fra Apair og koster 1799 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Denne sesongen skal også skoene pyntes med blonder. Kroner 299 hos DinSko.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mange av vinterens hæler er langt under stiletthøyde. Disse skoene fra Camper koster kroner 1298.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kitten heels ble populært på 1950/60-tallet, og er i motebildet også i høst. Disse koster kroner 399 hos DinSko.

Klikk på bildet for å forstørre.

Remmer var å se på mange av høstens støvletter, og har også havnet på penskoene, som disse pumpsene fra Ellos til kroner 399.

Setter du en prikk under i-en, får du som kjent et utropstegn. Og mange av vinterens pensko er laget nettopp for å legges merke til.

– Sko med leopardmønster er én sterk trend i vinter, sier moteredaktør i Woman, Lillian Vangen.

– Det er også mye farger på penskoene, som rødt, plomme, lilla og konjakk, fortsetter hun.

Pudderfargede pumps

Blonder og lakk er en annen trend over tærne.

– Pudderfargede pumps i lakk er det mye av. Jimmy Choo har noen fine som har fått mye oppmerksomhet, forteller Vangen.

– Sløyfer er en annen detalj som mange designere har hentet fram, blant annet Louis Vuitton og Isabel Marant. Nagler ser man også noe av, blant annet hos Valentino.

«Mad Men» og 60-tallet

Mange av sesongens pensko er inspirert av 60-tallet.

– Vi har lenge sett at 60-tallsstilen gjør seg gjeldende internasjonalt, og det gjelder også på skofronten. Kraftigere hæler, stilfulle detaljer og gjerne litt farger gir deg den riktige looken.

– De er særlig blitt populære gjennom TV-serien «Mad Men», opplyser PR- og informasjonsansvarlig i Lille Vinkel Sko, Nina Farstad.

Aldri feil med klassiske pumps

For dem som ikke til enhver tid holder seg oppdatert på de siste trendene, kan hun berolige med at det meste er lov når det gjelder pensko. Det viktigste er å finne sko som passer til antrekk og tilbehør.

– Klassiske pumps går aldri av moten, enten de er i semsket eller glatt skinn, med høye hæler, eller en litt lavere utgave som er mer komfortabel, tipser hun.

Rødt til svart

Vil du gå for noe mer iøynefallende, anbefaler Farstad rødt.

– Rødt er absolutt en het trend. Ikke minst er det lekkert tilbehør til «den lille sorte», som mange jenter velger når de skal pynte seg til fest. Med røde sko skiller du deg ut i mengden.

– Skoene kan fint kombineres med for eksempel en rød veske, foreslår hun.

Kilevink fra 70-tallet

70-tallets kilehæler finnes også i trendbildet, til glede for dem som sliter med å holde stilen på stiletthæler helt til bunns i festens siste drink.

– Kilehæler er en gave til alle jenter som vil unngå såre og vonde føtter etter lange kvelder med pensko, reklamerer Farstad.

Uansett hvor pene dine fineste sko er, er det slett ikke sikkert de får være med hele festen gjennom. Kanskje blir de forlatt i en krok, til fordel for luft mellom tærne og full bevegelsesfrihet på dansegulvet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.