RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

15. april slipper Montée andreskiva «Rendition of You» som har blitt omtalt som pur popkunst. Her er oslobandet representert ved tre av sine medlemmer: (F.v.): Erlend Mokkelbost, Anders Tjore og Håkon-Marius Pettersen.
15. april slipper Montée andreskiva «Rendition of You» som har blitt omtalt som pur popkunst. Her er oslobandet representert ved tre av sine medlemmer: (F.v.): Erlend Mokkelbost, Anders Tjore og Håkon-Marius Pettersen. Foto: FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Superpotent fra spillekåte Montée

Montée er mer spillekåte enn noensinne. 29. april flommer potent pop over scenen på Parkteatret.

GRÜNERLØKKA: – Det virker som mange ser for seg at vi lever i en glamorøs Hollywood-aktig tilværelse. Sannheten er at vi fremdeles går hjem etter øving og spiser nudler med en sur kopp kaffe til, ler Erlend Mokkelbost fra Montée.

Øser av overflødighetshornet

15. april slipper oslobandet den etterlengtede andreplata «Rendition of You» som allerede har fått strålende kritikker fra en samlet anmelderkorps.

– Vi har skrelt vekk alt som ikke er superpotent. Siden vi begynte å lage skiva, har vi jobbet intenst omtrent hver eneste dag. Du hører at vi har brukt tid på låtene, sier Anders Tjore.

Av et overflødighetshorn på omtrent 50 låter, ble elleve låter med på sluttproduktet.

– Vi har så mye materiale at vi egentlig kan gi ut et nytt album veldig snart. Det er utrolig befriende å ha sitt eget studio der man kan leke seg, styre alt selv og se hva som skjer, forteller Mokkelbost.

Meler sin tykke kake

Da Montée gav ut debutalbumet «Isle of Now» i 2009, ville lovordene ingen ende ta. Med bøttevis av seksere på terningen og en Spellemann i baklomma, var Mokkelbost og Tjore klar for å lage en andreplate som var mye bedre.

– På «Rendition of You» er det mye mer følelser i sving. Vi har lagt vekt på det overdrevne uttrykket. Du kan si at vi har laget en mye tykkere kake, men den er fortsatt veldig god på smak, ler Tjore.

Tangentenes trollmann

Han understreker at det nye lydbildet i høyeste grad preges av at Håkon-Marius Pettersen har blitt med på tangenter siden sist.

– Han er en trollmann mange vil ha fingrene i!

At Montée etter første plateslipp ble kalt elitistiske, kalkulerte og pretensiøse hipstere, skjønner verken Tjore eller Mokkelbost noen ting av.

– Vi er et band med ren kjærlighet for musikken, masse fantasi og masse overskudd. Vi har aldri vært ute etter å være noe i popverdenen, sier Mokkelbost.

En lydmanns verste mareritt

Etter diverse spillejobber i London og Skandinavia, er Montée klar for å ta med seg nytt låtmateriale også utenfor Norges grenser. Her til lands blir bandet å se på en rekke festivaler i sommer, og i september drar Montée ut på full Norgesturné. Aller først er det duket for slippkonsert på Parkteatret fredag 29. april.

– Live kan man ofte slite med litt dårlig lyd, uansett hvor etablert man er. Går man på Montéekonsert nå høres det ut akkurat som på plate. Vi har øvd med sikte på at publikum ikke skal få noen betaversjon, sier Tjore mens Mokkelbost nikker ivrig:

–Vi kommer til å være en lydmanns verste mareritt! Det er heller ingenting å si på energinivået. Vi er en spillekåt gjeng!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere