RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Superrusken i aksjon

Rundt 20 aksjonsgrupper deltok på Super-rusken, som gikk av stabelen mandag og tirsdag. Hovedoppgaven er rydding og innlevering av søppel og avfall.

Groruddalen: Byrådsavdelingen for miljø og samferdsel har oppfordret vellene, borettslagene og bedriftene i samtlige bydeler i Groruddalen til å samarbeide om felles dugnader for å rydde og plukke søppel i nærmiljøet. Ryddingen har foregått i fellesarealer, langs tur- og gangveier, gater og plasser samt mellom boliger og næringsvirksomhet. Hentingen og avleveringen av søppel har vært gratis og blitt ordnet sentralt med komprimatorbiler.
- Tidligere erfaringer bekrefter at groruddølene er initiativrike og veldig flinke til å levere inn avfallsprodukter. I tillegg gjør de det pent rundt seg ved å klippe gresset og busker, sier Kjellaug Løken, generalrusken.
I tillegg har arbeidet til byrådsavdelingen gitt konkrete og synlige resultater. Første året fikk byrådsavdelingen hundre tips om ønskede forbedringer i bydelene. Dette dreide seg om asfaltering, nedrevne gjerder og stygge steder.
- I begynnelsen var det store søppelhauger som fløyt rundt overalt. Folk kastet fra seg forskjellige steder, noe som endte opp med "ufrivillige" søppelhauger. Men over en tidsperiode på 10 år har forholdene bedret seg. Nå ser det veldig pent ut i bydelene, sier Løken.

Konkurranse

I tillegg blir bedrifter invitert til en konkurranse i november. Konkurransen går ut på å kåre "beste bedrift" og "beste kjøpesenter".
- Det dreier seg ikke bare om renhold, men det lille ekstra som gjør bedriften eller kjøpesenteret til en hyggelig og pen møteplass. Det kan være en statue eller liknende, avslutter Løken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere