RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Superstudentene


Martin Ygre fra Nordstrand studerte ett år i Kina. Og elsket det. FOTO: Privat
Martin Ygre fra Nordstrand studerte ett år i Kina. Og elsket det. FOTO: Privat
Hvordan bli best på BI? Vi har møtt tre lokale superstudenter.

NYDALEN: Nordstrands Blad har snakket med tre lokale avgangsstudenter ved BI som alle ble best på sin linje. To av dem har allerede fått ny jobb, mens en er i gang med videre studier.

– At jeg kom ut med beste karakterer føles veldig bra. Jeg har jobbet mye og prioritert studiene, ingen tvil om det, sier Martin Ygre fra Nordstrand.

Han ble beste student i studieretningen Internasjonal markedsføring.

Nå jobber han hos Medieplanet som prosjektleder innenfor web-TV. Her får han virkelig brukt det han har lært.

For meg var det viktig å ikke bare sitte på lesesalen. Jeg har vært opptatt av å holde meg i aktivitet ved siden av. Som instruktør i Nordstrand Turnforening hadde jeg det moro på fritiden, forteller Martin.

Fortsatt har han stor glede av å instruere i turn. Han er hovedinstruktør i troppsturn og blir aldri lei av verken flikkflakk eller saltoer. Å se ungdom bli så flinke at de mestrer ting han selv ikke kan, det gir glede.

Bruk hodet!

Martins klare råd til andre som studerer og vil gjøre det bra er at de må skille mellom skole og fritid. Og at de må bruke hodet aktivt, ikke bare lese. Selv har han brukt en studiemetode som heter Memo med stort hell. Men like viktig er det å gjøre seg opp egne meninger underveis om det du leser og diskuterer.

– Jeg har laget tankekart underveis om hva jeg har lest. Prøvd å sette egne ord på kunnskapen og relatere alt til ting jeg selv kjenner og forstår. Og er det noe jeg ikke forstår, så spør jeg. Det er bedre å fremstå som uvitende i et øyeblikk, enn å fortsette å ikke vite, sier Martin.

Han ser tilbake på studiene med glede. Ikke minst var oppholdet i Kina det siste studieåret veldig verdifullt.

– Maken til kulturkrasj er det vanskelig å se for seg før du kommer dit. Jeg opplevde Shanghai og Kina som et land i stort kaos, men samtidig i harmoni. Kineserne er effektive når det kommer til å bygge og drive landet fremover. Samtidig er det mye ineffektivitet, ting tar tid, og det gjør det vanskelig for besøkende at så liten del av befolkningen kan engelsk. Videre ser vi ekstreme forskjeller mellom de rike og fattige, sier Martin Ygre.

Glad i jus

Nora Christensen fra Brannfjell fikk beste resultat på sitt kull i Økonomi og forretningsjuss. Hun forlanger å bli trodd på at hun ikke har lest seg i hjel. Men sier hun har snakket desto mer med medstudenter.

– Vi jobbet mye med gruppearbeid og i prosjekter. En arbeidsform som gir mye når det fungerer. Og Nora mener hun har lært mye. Uten at hun er mett på kunnskap.

Nå har hun gjøvet løs på to nye år med regnskap og revisjon på BI.

– Jeg har lyst til å bli revisor. Tidligere så jeg nok for meg revisorer som tørre grå menn. Nå synes jeg faget er morsomt og spennende, sier Nora som fortsatt bor hjemme mens hun studerer.

Var dårlig i matte

Thomas Wivestad fra Haraløkka ble beste student i bachelor i finans. Heller ikke han har varmet stolen på lesesalen for mye. Han har arbeidet hardt, men satset mer på diskusjoner enn å lese.

Også han har jobbet mye med prosjekter. Blant annet har han undersøkt hvordan Oslo Børs påvirkes av oljeprisen. Og han har undersøkt hvordan gullprisen påvirkes under finanskriser. Nå jobber Thomas hos Ernst &Young med revisjon i internasjonal avdeling.

– Jeg fikk jobb allerede i februar, lenge før studiene var ferdig. Jeg trives veldig godt. Målet er å bli en anerkjent finansmann, sier Thomas ærlig.

Han synes det er artig at en ung mann fra Haraløkka som var dårlig i matte på Skullerud ungdomsskole er blitt så glad i realfag.

– Jeg skjønte ikke hva jeg skulle bruke matte til, og var ikke interessert. Så viste det seg at matte er moro, sier den unge mannen som nå er i gang med jegerprøve sammen med kolleger.

Den nyutdannede finansmannen bor for tiden på Ullevål, men ser ikke bort fra at han senere kommer til å bosette seg på Bøler igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere