RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Musikalen handler om Siri som prøver å starte et Ten Sing-kor i hjembygda, men møter motstand. Her er ordførerdatteren Kristine (Marit Eleni Svälas) i midten, med sørlandsjentene June og Grete, spilt av Linda Andersen (t.v.) og Gina Therese Seglem Gundersen. Hele musikalen er skrevet og produsert av Rønningen-elevene.
Musikalen handler om Siri som prøver å starte et Ten Sing-kor i hjembygda, men møter motstand. Her er ordførerdatteren Kristine (Marit Eleni Svälas) i midten, med sørlandsjentene June og Grete, spilt av Linda Andersen (t.v.) og Gina Therese Seglem Gundersen. Hele musikalen er skrevet og produsert av Rønningen-elevene. Foto: FOTO: Lars-Erik Ulvund

Supersuksess for Rønningen folkehøgskole

Rønningen folkehøgskole høstet gode kritikker på sin musikalturné, og opplever nå søkerrekord.

KJELSÅS: I en uke turnerte 160 elever, og lærere, med den helt egenproduserte musikalen «Rock my soul», med forestillinger i Oslo, Sandefjord, Stavanger, Bergen, Førde, Ulsteinvik og Gjøvik.

Ikke noe trøbbel

Onsdag før påske overvar 200 publikummere siste forestilling i Gjøvik kino. Og Oppland Arbeiderblad var henrykte:

«Rock my soul er et gullkorn av en musikal (..) Folkehøgskoleelevene fra Oslo behersker både sang og dans for ikke glemme skuespillerkunsten til det fulle, noe som kommer godt med i denne musikalen som har et raust og morsomt persongalleri.»

– Det har vært helt fantastisk å reise med 160 elever uten noe trøbbel eller disiplinærproblemer over hodet. Dette er et av de beste elevkullene i skolens historie, skryter rektor Svein Harsten.

Søkerrekord

Men det er ikke bare på scenen Rønningen gjør det bra. Norske folkehøgskoler har i år opplevd søkerrekord. Per 1. april hadde 5747 elever allerede takket ja til plass på folkehøgskole, fire prosent flere enn på samme tid i fjor.

Rønningen hadde samtidig mottatt 530 søkere til sine ca. 162 plasser. Rektor Harsten venter at de endelige søkertallene vil ende 7–8 prosent over fjoråret.

– Egentlig er skolen full nå, men vi overbooker litt, ettersom det alltid er noen som ikke møter til skolestart, sier han.

Skolen har ni linjer, pluss en internasjonal linje. Den har vært spesielt populær i år.

– Neste år kan det fort bli 20 elever på den, mot ti i år, sier Harsten.

Mest populære er linjene dans, band, vokal, lyd/bilde og idrett – ball. Kunst- og estetikk har fortsatt noen ledige plasser, sier rektoren. Plasser er det også på toppidrettslinjen. Som eneste folkehøgskole har Rønningen en slik linje, som samarbeider tett med Olympiatoppen. Kravene for denne linjen er imidlertid at søkeren må ligge an til medalje i sin idrett. Rønningen er den eneste folkehøgskolen i Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere