RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Suppe, gløgg og rock'n'roll

Årets julegave til Bydel Gamle Oslo er klar; i morgen spiller Valentourettes gamle Jokke-låter under en bro i Gamlebyen.

GAMLEBYEN: I fjor var det stappfullt her, vi hadde tusen mennesker. Da spilte Raga Rockers. Vi håper jo på at det skal bli det samme i år, sier arrangør Marius Lerskallen.

Ny vokalist

Valentourettes består av legendariske Joachim "Jokke" Nielsens gamle band, Valentinerne og Tourettes. Opp gjennom årene har bandet skiftet ut de fleste bandmedlemmene, både før og etter Jokkes død i år 2000. Når de står på scenen under en bro i skateparken i Gamlebyen i morgen, er det med en relativ fersk vokalist. Vidar Rugset trakk seg som gruppas vokalist i vår, og i juli sto Tarjei Foshaug, også kjent som Strange Gentle klar til å ta over.
Jeg synes det går ganske greit, det er moro å være med, sier han, til tross for skepsis fra resten av bandet.
Det er værre for oss, parerer. Gutta er gamle kjente, og veksler mellom å være vennskaplig mobbere og tøffe rockere.
Det blir som å bytte ut en bestevenn med en annen, sier Petter Pogo om vokalist-skiftet.

Suppe og pils

Valget av konsertarena er ikke helt tilfeldig. Arrangør Marius Lerskallen bor i området, og kjenner de som bygde skateparken.
Jeg kjenner de som lagde parken, og det er et veldig kult sted å ha konsert. Det blir faktisk utrolig bra lyd her, sier han om det lille hulrommet under broa i St. Halvards gate 1.
Det er en gave fra oss til bydelens befolkning, sier han.
Og bandet selv gleder seg til å spille utendørs konsert på vinteren.
Det er jo litt spesielt å spille ute på vinteren, men vi var her i fjor da Raga spilte, og det var veldig kult, så vi håper jo det blir bra i år også. Bare det ikke blir for kaldt da, sier de.
Det ryktes at det blir noe å varme seg på utover kvelden?

He he, ja vi skal servere suppe og gløgg, så publikum får noe å varme seg på. Også øl da så klart, sier Petter Pogo.

DJ Christopher

Valentourettes går på scenen litt over klokka 21 i morgen kveld, men porten åpner allerede i 18-tida. Både før og etter konserten dukker et annet kjent fjes opp på scenen. Avdøde Jokkes bror, Christopher Nielsen har hentet fram høydepunkt fra platesamlinga si, og fungerer som DJ både før og etter konserten.
Jeg håper ikke han skal spille samtidig som oss. Eller kanskje han spiller reggae midt i konserten vår, fordi han er så drittlei låtene til broren sin, ler Petter Pogo, som lover publikum en uforglemmelig opplevelse i morgen kveld.
Det var årets konsert i fjor, så vi håper jo det blir det samme i år, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere