Gå til sidens hovedinnhold

Surfebrett som er best på nett

Huawei S7 Tablet glimrer på nett, men svak trykkskjerm og dårlig formatstøtte for video trekker ned.

AMOBIL.NO: Nettbrett med mobile operativsystemer er en spennende utvikling som vi vil se mer av fremover. Det er mange aktører som har meldt seg på, og Huawei S7 Tablet er en av de første surfeplatene du kan kjøpe i Norge i skrivende stund.

S7 er billig sammenliknet med Apples nettbrett Ipad, som nok har blitt ofret mest oppmerksomhet av media. Til 3500 kroner får du et nettbrett med 7 tommer stor skjerm og en oppløsning på 800 x 480 piksler.

Finn prisen på produktet i Prisguide.no

Svak skjerm

Det største trekket for Huawei S7 går til trykkskjermen. Her snakker vi ikke om en berøringsfølsom skjerm, slik vi har blitt vant til fra mange av dagens mobiltelefoner

Helt katastrofe er det ikke, og systemet fungerer greit. Den trykkfølsomme skjermen er forholdsvis responsiv, og så fort man vet omtrent hvor mye trykk den krever, opplever man sjelden at den ikke reagerer.

Test: Huawei U8230 Social - Herlig nykommer fra Kina

Android tilpasset nettbrett

Mange vil kjenne igjen Android-menyene som har fått en tilpasning til større formfaktor på S7. Her er skrivebordene inndelt i kategorier for ulike typer bruk, det være seg multimedia eller kommunikasjon.

I tillegg er informasjonslinjen øverst på skjermen erstattet med en knapp som gir oversikt over kjørende programmer og nye hendelser.

Menyene føles smidige i bruk og de er raske. Her oppstår det sjelden ventetid og det meste flyter i greit tempo.

Vi var litt skeptiske til dette før testen, ettersom mange telefoner med tilsvarende oppløsning og samme menysystem har en langt kraftigere prosessor enn Huawei S7 er utstyrt med.

Se bilder av Huawei S7 Tablet på Amobil.no

Glimrer på nett

Huawei S7 er glimrende til nettbruk. Både e-post og vanlig nettsurfing fungerer fint og er raskt og smidig.

Med støtte for SIM-kort og super-3G-tilkobling har man internet overalt der det er mobildekning. Hjemme bruker man den trådløse tilkoblingen som oppleves som rask og stabil.

God på multimedia

Til multimedia fungerer den også greit. Den tynne trykkfølsomme filmen som ligger over skjermen gjør at det som foregår på skjermen av og til blir litt blasst, men generelt sett fungerer det likevel greit.

S7 har ikke noen voldsomt god skjerm, men den er god nok. Her mangler vi også den solide formatstøtten vi ønsker oss i en dings av denne typen.

Men video som er tilpasset S7 tar seg veldig godt ut på den store skjermen, og vi opplever ikke problemer med hakking eller andre irritasjonsmomenter.

Spill virker ikke

Det følger ikke spill med Huaweis nettbrett, men Android Market har heldigvis et godt utvalg tidsfordriv.

At mange av spillene vi laster ned ikke virker, på grunn av den høye oppløsningen, er litt plagsomt. Vi hadde også foretrukket en berøringsfølsom skjerm til mange av spillene.

Likevel gjør den store skjermen at de spillene som faktisk virker, gir en enda bedre brukeropplevelse enn vi er vant til.

Alt i alt er det altså noen ulemper og noen fordeler ved S7 som spilldings, og til dette bruket er den totalt sett midt på treet.

Veldig god musikkspiller

S7 er veldig god som musikkspiller, og den store skjermen gir en langt bedre følelse av oversikt enn man ellers har over store samlinger.

Om man skulle finne på å laste ned Spotify for Android, gir den store skjermen en svært mye bedre brukeropplevelse enn vi er vant til.

Vi synes nettbrettet har relativt svak batterilevetid, og det virker svært unødvendig at det ikke kan lades via Micro-USB. Dette stikker kjepper i hjulene for bilbruk og annen mobil utfoldelse.

Fornøyelig bekjentskap

S7 har svakheter som kunne vært unngått, blant annet formatstøtte og manglende lading via Micro-USB. Likevel er den god på mye av det man forventer at nettbrett skal kunne.

Her er det ganske få alternative produkter å velge i, og sett i forhold til prisen lander S7 øverst på midten av terningen. Dette er en dings det er lett å bruke, og den har tidvis vært et svært fornøyelig bekjentskap.

Men nå skjer det ting på nettbrett-fronten og det skjer fort. Vi regner med at Samsungs forgjettede Galaxy Tab vil dukke opp om ikke så fryktelig lenge.

Les også: Samsung blir med i nettbrettkampen

Den norske nettbutikken Multicom har også et nettbrett basert på Tegra 2-plattformen på vei til markedet. Dermed kommer nok konkurransen til å hardne til betydelig før året er omme.

Les hele testen av Huawei S7 på Amobil.no

Les også disse sakene på Amobil.no

Vinn minne til mobilen din

Se bilder og video av Dells tordenmobil

Test: Hvilken bilhåndfri bør du velge?

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet