Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Susanne opplevde indre Skøyen

Snart plateaktuelle Susanne Sundfør, som mange sammenligner med musikere som Joni Mitchell og Ane Brun, ga en forsmak på høstens Øyafestival. FOTO: ANDERS JØRSTAD
Snart plateaktuelle Susanne Sundfør, som mange sammenligner med musikere som Joni Mitchell og Ane Brun, ga en forsmak på høstens Øyafestival. FOTO: ANDERS JØRSTAD
Musikalske smakebiter fra høstens Øyafestival ble servert i særdeles uvante omgivelser i under jorden på Skøyen!

$PHOTOHEADER_ON$SKØYEN/GAMLEBYEN:$PHOTOHEADER_OFF$ Det var på Skøyen Fjernvarmeanlegg, flere hundre meter inn i et berg, at musikeren Susanne Sundfør viste noe av det Øya-puplikummet kan vente seg i august. Den snart plateaktuelle artisten ga de bunkerslignende lokalene nydelig musikalsk gjenklang, i anledning lanseringen av Øyafestivalens nye miljøsamarbeid med Hafslund.

– Grønneste festival

Representanter fra Hafslund håper at folk får andre assosiasjoner enn strømregningen nå som selskapet har blitt Øyafestivalens generalsponsor. PR-sjef for Øyafestivalen, Jonas Prangerød, lover at den miljøprofilerte musikkfestivalen blir enda grønnere.

– I samarbeid med Hafslund er ett av målene med årets Øyafestival at strømforsyningen kommer fra 100 prosent miljøstrøm, og ikke fra dieseldrevne strømaggregat, forteller Prangerød. PR-sjefen tror god strømforsyning i Middelalderparken kan åpne for flere arrangementer utover Øyafestivalen.

– Ren festivalenergi

Nylig kåret den europeiske festivalorganisasjonen Yourope Øyafestivalen til Europas mest miljøvennlige festival. Men Prangerød hviler ikke på laurbærene av den grunn.

– Det skal være ren festivalenergi. I år kommer vi til å legge lista enda høyere. Man kommer med nye ideer for å bli bedre hele tiden, forsikrer han.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!