*Nettavisen* Nyheter.

Susanne opplevde indre Skøyen

Snart plateaktuelle Susanne Sundfør, som mange sammenligner med musikere som Joni Mitchell og Ane Brun, ga en forsmak på høstens Øyafestival. FOTO: ANDERS JØRSTAD

Musikalske smakebiter fra høstens Øyafestival ble servert i særdeles uvante omgivelser i under jorden på Skøyen!

$PHOTOHEADER_ON$SKØYEN/GAMLEBYEN:$PHOTOHEADER_OFF$ Det var på Skøyen Fjernvarmeanlegg, flere hundre meter inn i et berg, at musikeren Susanne Sundfør viste noe av det Øya-puplikummet kan vente seg i august. Den snart plateaktuelle artisten ga de bunkerslignende lokalene nydelig musikalsk gjenklang, i anledning lanseringen av Øyafestivalens nye miljøsamarbeid med Hafslund.

– Grønneste festival

Representanter fra Hafslund håper at folk får andre assosiasjoner enn strømregningen nå som selskapet har blitt Øyafestivalens generalsponsor. PR-sjef for Øyafestivalen, Jonas Prangerød, lover at den miljøprofilerte musikkfestivalen blir enda grønnere.

– I samarbeid med Hafslund er ett av målene med årets Øyafestival at strømforsyningen kommer fra 100 prosent miljøstrøm, og ikke fra dieseldrevne strømaggregat, forteller Prangerød. PR-sjefen tror god strømforsyning i Middelalderparken kan åpne for flere arrangementer utover Øyafestivalen.

– Ren festivalenergi

Nylig kåret den europeiske festivalorganisasjonen Yourope Øyafestivalen til Europas mest miljøvennlige festival. Men Prangerød hviler ikke på laurbærene av den grunn.

– Det skal være ren festivalenergi. I år kommer vi til å legge lista enda høyere. Man kommer med nye ideer for å bli bedre hele tiden, forsikrer han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag