*Nettavisen* Nyheter.

Suser av gårde

Sloreåsen slalåmbakke er åpen på dagtid i vinterferien. Det har mange benyttet seg av.

SLOREÅSEN: Nypreppet bakke, mye sol og snø. Forholdene kunne knapt vært bedre i alpinanlegget til Ljan IF. Da vi tok turen til slalåmbakken tirsdag, var store og små i full sving, med slalåm- og snowboardutstyr.
De aller minste skled i vei på akebrett i minibakken ned mot blokka.

På hjemmebane

Det er bra her. Vi har vært her hver dag i ferien, forteller brødrene Magnus (10) og Elias (8) Helle Kalland fra Øvre Ljanskollen.
Borte bra, men hjemme best for guttene som koste seg i slalåmbakken, i stedet for å følge med på OL. Alpinanlegget holder åpent på dagtid i vinterferien, og mange benyttet seg av tilbudet i nærmiljøet. Ingen reisevei. Ingen køer. Full valuta for pengene. Kristian Blomhoff (11) og Lars Henriksen (10) var på plass da bakken åpnet for dagen.
Forholdene er greie, meldte guttene før de fortsatte ned mot bratthenget. Så en kjapp heistur opp, før de satte utfor igjen i Kjetil André Aamodt-stil. Vår ferske OL-vinner flyttet til Ravnkroken på Holmlia da han var på guttenes alder, og hadde kort vei til alpinbakkene på Sloreåsen, Leirskallen og Ingierkollen.
Men disse guttene bor enda nærmere slalåmbakken enn det superalpinisten gjorde.
Jeg kan se bakken fra huset vårt, forteller Lars.
PS: Åpningstider i Sloreåsen denne uka: I dag og i morgen fredag: 11-16. Lørdag og søndag: 11-17.
Leirskallen skisenter holder åpent fra 17-21 i dag og i morgen. I helgen er bakken åpen fra 11-17.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.