Gå til sidens hovedinnhold

Suste inn til NM-gull med flatt dekk

Stjerneskuddet Henriette Elvrum Handal (16) tok NM gull i rundbane under sitt første år som junior. Og det etter at hun måtte sykle nesten en hel runde med punktert dekk.

BJØRNDAL/HALDEN: Terrengsyklisten fra sykkelklubben Frøy deltok på sitt første NM som junior ved å utklasse de andre jentene under mesterskapet i Halden.

Utklassing

Selv om hun kom langt i bakleksa etter en punktering på den første runden, kom hun hele fire minutter og 31 sekunder foran sølvvinneren.

– Det er tungt å sykle med dekk uten luft i. Men det var bra det skjedde tidlig når det først skjer, sier jenta fra Bjørndal som lå over minuttet bak lederen etter første runde.– Jeg hadde gode ben den dagen, så jeg visste at om jeg hadde is i magen så ville dette gå bra. Det var en lettelse å vinne i mitt første junior NM, sier Henriette.

Les også: Henriette herjet i skogen

God sprinter

Henriette har hatt et godt år, og hun har vunnet de fleste NC-løpene i år med klar margin.

Derfor var det artig at hun fikk prøve seg mot seniorjentene under den uoffisielle NM-grenen sprint dagen etter rundbanetriumfen.

Her syklet hun inn til en tredjeplass bak seniorene Elisabeth Sveum og Heidi Rosaasen Sandstø (vinner av senior rundbane).

–Den tredjeplassen setter jeg høyt. De som var med hevder seg bra i utlandet, de har mer rutine enn meg, men jeg fikk skryt av de som var med, sier hun.

Sprint er en ny gren som har samme prinsipp som skisprint.

– Det er morsomt, hvor vi må ha litt andre egenskaper. Her gjelder det å være eksplosiv og presse seg maks. Dessuten var det veldig artig å teste seg mot så gode jenter, sier Henriette.

Les også: Sykkeltalentet er god på ski

VM neste

I juni deltok hun i EM i Moskva og tok en flott 12.plass.

– Det var ikke et dårlig resultat, men jeg er ikke fornøyd. Målet var topp fem, men det var uansett en god erfaring, sier Henriette, som skal til Østerrike for å delta i VM i august.

– Jeg går for topp ti plassering, smiler hun.

Hva betyr Frøy for deg?

– Den klubben betyr mye. De gir meg mye støtte og er flinke til å følge opp. Det er en fin klubb, sier Henriette.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger