*Nettavisen* Nyheter.

Suste ned Plaza på 22,47 sekunder

  Foto: Foto: Marte Kristiansen

Rekordmakeren Ronny Frimann (49) løp ned glassveggen på Oslo Plaza på 22,47 sekunder, og tok dermed ny verdensrekord.

Klikk på bildet for å forstørre.

  Foto: Foto: Nils Skumsvoll

SENTRUM: – Dette må ha gått bra. Jeg hadde god balanse og god fart fra starten. Hanskene mine er glovarme, utbryter Ronny Frimann sekunder etter landing på bakken utenfor hotellet.

SE BILDENE: Ny verdensrekord ned Oslo Plaza

Slo svensken, men ikke heisen

– Jeg knuste svensken, og det føles alltid godt å slå en svenske, sier Frimann ivrig etter jubelbrølet da han får vite at tiden ble 22,47 sekunder.

Han sikter til svenske Tony Berglunds rekord fra Västerås i Sverige 8. mai 2010. Den var på 34,76 sekunder, og dermed slår Frimann den gamle rekorden med god margin.

– Jeg tok tiden på heisen her inne tidligere, og den bruker 22 sekunder, så det får være målet neste gang. Jeg mangler kun fire tiendeler, sier den erfarne Plaza-klatreren.

Treningsrunde på 1,20

Det er ikke første gang Frimann henger i tau og seler utenfor den 117 meter høye bygningen i Oslo sentrum. Han har tidligere hjulpet til med arrangementer på Radisson Blu Plaza Hotel. Likevel tok han første treningsrunde til denne spesielle 100-meteren på onsdag ettermiddag.

– Første løp ned veggen i går var på ett minutt og tjue sekunder, og da ble folk litt stressa. Men så gikk tiden gradvis nedover, forteller Frimann.

Ny Guinness' rekordbok

Verdensrekordforsøket gjøres i forbindelse med lanseringen av den nye utgaven av Guinness' rekordbok 2011.

– Veldig gøy at vi klarte dette, sier markedskonsulent i Schibsted Forlag, Mette Skuggedal, etter vel gjennomført forsøk.

Hun forteller at konkurranseinnstinktet slo til da hun så videoen med rekorden fra Sverige.

– Jeg tenkte med engang at denne rekorden skal vi ha hit til Oslo, og da ringte jeg Ronny, som jo aldri sier nei til slikt, og dermed var vi igang, forteller Skuggedal.

Profesjonelle tidtakere

– Han har en fantastisk teknikk, og det er utrolig bra at han klarer å slå rekorden med over ti sekunder, sier klatredommer og styreformann i Oslo klatreklubb, Ben Campbelll Kelly.

Han var en av to tidtakere som var på plass på bakken under forsøket.Tidtaker nummer to, Dag Cappelen, fra Klatreverket og Norsk Klatreforbund, var også storfornøyd med innsatsen til Frimann.

– Han fikk veldig raskt opp farten, og holdt seg rett hele veien.

SE BILDENE: Ny verdensrekord ned Oslo Plaza

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.