RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Suthasinees år på Frogner

Overgangen fra livet i en buddhistisk familie i Thailand til urbant byliv på Frogner har vært stor, men Suthasinee (18) sier hun er kjempefornøyd med det siste året.

Frogner: Suthasinee (18) fra Thailand har tilbrakt det siste året i Oslo, som "datter" hos familien Jaer og AFS utvekslingselev på Hartvig Nissen videregående skole.

Drømte om midnattsol

Suthasinee er en snart 18 år gammel jente fra Nonthaburi, et sted ikke langt fra Thailands hovedstad Bangkok. Hjemme i Thailand var hun ei vanlig, men skoleflink jente, som likte å svømme, spille basket med vennene sine og spille gitar. Men Suthasinee hadde en drøm litt utenom det vanlige, nemlig å få reise til Norge som utvekslingsstudent, og kanskje til og med oppleve midtnattssol!

Som så mange andre utvekslingsstudenter som kommer til landet hvert år, ventet Suthasinee lenge spent på å få vite hvor, og ikke minst med hvem hun skulle bo under oppholdet i Norge. 6. juni i fjor fikk hun endelig gladmeldingen; familien Jaer fra Oslo hadde sagt ja til å være hennes norske vertsfamilie! Storebrødrene Martin (23) og Peter (19), samt lillesøster Eva Christine (16) syntes det var spennende å få en thailandsk søster i familien. Begge storebrødrene har også vært utvekslingsstudenter med AFS: Martin i Hong Kong for fem år siden og Peter i Venezuela i fjor.

Gastronomiske fristelser

Familien Jaer har ikke angret på at de valgte å ønske Suthasinee velkommen i familien. Særlig lillesøster Eva Christine, som fortsatt bor hjemme, har tilbrakt mye tid med sin thailandske søster. Til stor glede for familie, venner og slekt, har Suthasinee flere ganger vartet opp med overdådige thai-middager. Slikt lokker til og med travle storebrødre hjem på besøk.

Venner fra hele verden

Suthasinees år som utvekslingsstudent nærmer seg slutten, og hverdagen i Thailand venter. Men Suthashine er storfornøyd med oppholdet:
Turer til hytta i Tønsberg, fantastiske Nordkapp, påskeegg, ski og brødskive. Det var så mange ting ved Norge jeg ikke kjente til fra før! Nordmenn kan være litt vanskelig å bli kjent med i begynnelsen, men de er til å stole på og hjelpsomme også! Og nå har jeg mange mennesker jeg er blitt glad i her. Dessuten har det vært kjempegøy å bli kjent med de andre AFS utvekslingsstudentene som er i området. Nå har jeg venner fra hele verden!

Hjem igjen

Nå må familien Jaer ta avskjed med Suthasinee, som skal hjem til sin thailandske familie.
Det blir selvfølgelig vemodig, sier Eva Christine. Men nå har vi jo noen å besøke i Thailand, så vi skal nok klare å holde kontakten. Og Suthasinee er selvfølgelig alltid velkommen tilbake på besøk her hos oss.
Neste søster ut er Eva Christine, som tenker på å reise ut med AFS neste høst.
Jeg har ikke bestemt meg for land ennå, men jeg har veldig lyst til å dra, sier Eva Christine, som i likhet med sine norske brødre og thailandske søster er opptatt av å reise og oppleve andre kulturer innenfra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere