Suvdal feiret med seier

Tirsdag ble Anne Kjersti Suvdal (19) den store overraskelsen i EM-troppen. Onsdag scoret hun seks mål da Norstrand slo Våg 29-26.

Nordstrand: Sinnssykt overraskende. Å komme med til EM var ikke akkurat noe jeg hadde regnet med, sier Anne Kjersti.

19-åringen fra Gran på Hadeland kom til Nordstrand for et par sesonger siden, og har utvilklet seg i rekordfart. Hun har tatt overgangen fra junior til senior med storm.

Nå er hun en av Marit Breiviks utvalgte til EM i Sverige i desember, men hun regner ikke med å få kjempemye spilletid. Førstevalget på venstrekanten, Larviks Kari Mette Johansen, er som regel stødig.

Jeg tar det som det kommer. All spilletid er bonus for meg. Kari Mette er kjempegod, men hun trenger sikkert litt avlastning hun også, sier Anne Kjersti.

Skaden til Camilla Thorsen banet vei for en tidlig mesterskapsdebut for Suvdal, og til syvende og sist ble Anne Kjersti foretrukket foran Byåsens Camilla Herrem.

Kontroll

I onsdagen kamp mot tabellnabo Våg svingte det som vanlig av Nordstrands unge mannskap. Vertene ledet blant annet 17-10 ut i andre omgang, men et lite kvarter senere hadde sørlendingene spist opp hele forspranget.

Jeg synes egentlig vi har bra kontroll på Våge hele tiden, men vi får en del håpløse dommeravgjørelser i mot oss. Og da blir vi frustrerte, sier Anne Kjersti.

Men Nordstrand klarte å ro det i land i sluttminuttene, og Anne Kjersti var sånn passe fornøyd med sin egen innsats.

Det var helt greit, men jeg har noen teite bom, sier Nordstrands nybakte EM-spiller.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.