Suvdal klar for dansk toppklubb

FLYTTER: Anne Kjersti Suvdal (høyre) flytter til dansk håndball og Viborg neste sesong. Her i duell med Skrims Camilla Thorsen.

FLYTTER: Anne Kjersti Suvdal (høyre) flytter til dansk håndball og Viborg neste sesong. Her i duell med Skrims Camilla Thorsen. Foto: Foto: Arild Jacobsen

Anne Kjersti Suvdal (25) forlater håndballdamene til Nordstrand, og blir lagvenninne med landslagsspillerne Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtovic i danske Viborg de to neste sesongene.

SISTE FEST MED GJENGEN: Anne Kjersti Suvdal (midten) feiret NIFs opprykk til Postenligaen for noen uker siden, nå søker hun nye utfordringer i Viborg.

LAMBERTSETER: - Dette er en "once in a liftetime" sjanse for meg, så den måtte jeg bare ta, sier Anne Kjersti Suvdal.

Men 25-åringen legger ikke skjul på at det er vemodig å forlate Nordstrand, som akkurat har rykket opp i Postenligaen igjen.

- Det verste blir å reise fra jentene på laget, men de har vært veldig forståelsesfulle, sier Anne Kjersti.

25-åringen har skrevet en to-årskontarkt med klubben fra Jylland, og flytter til Danmark i løpet sommerferien.

LES OGSÅ: Champagne og tårer for NIFs gulljenter

- Jeg har akkurat levert en bachelor i barnevern, og så har jeg en avsluttende eksamen i juni. Så til det trener jeg med Nordstrand, forteller Anne Kjersti.

Viborg starter oppkjøringen etter ferien den 22. juli.

Tøff konkurranse

Anne Kjersti gleder seg vilt til å ta fatt på utfordringene i den danske klubben, men hun vil få tøff kamp om plassen på venstrekanten av den danske landslagsspilleren Maria Fisker.

- Jeg må jobbe hardt for å få spilletid, og jeg tror det er sunt for meg å få skikkelig konkurranse, sier 25-åringen.

- Hva betyr det for deg at Kurtovic og Malm Frafjord er i klubben?

LES OGSÅ: NIF slo Fjellhammer med 18 mål

- Jeg har spilt med begge to, og kjenner dem godt. Så det er en trygghet for meg.

Suvdal har en håndfull A-landskamper, og var med i et mesterskap i 2006. Og hun vil gjerne tilbake å spille med flagget på brystet.

LES OGSÅ: NIF banket slitent Skrim

- Det er ikke noe jeg tenker så mye på, men åpner den døren seg så er jeg selvfølgelig klar, sier Anne Kjersti Suvdal, som kom til Nordstrand som 16-åring - og har vært der siden bortsett fra to sesonger i Gjerpen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.