*Nettavisen* Nyheter.

Suveren på multimedia

PEN: Nokia N79 er en stilig mobil med masse bra innhold og en usedvanlig dårlig tasteløsning.

N79 er en hyggelig priset mobil med ekstremt mange muligheter og en fabelaktig MP3-spiller. Men f.... for noen taster!

Klikk på bildet for å forstørre.

N79 er en meget bra telefon, men en veldig akilleshæl: Tastene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er trist at dette tastesettet, som forøvrig er fint for øyet, er så dårlig å skrive på.

Klikk på bildet for å forstørre.

Å koble seg til trådløse nettverk er ikke noe problem.

Klikk på bildet for å forstørre.

Musikkspilleren er svært god.

Klikk på bildet for å forstørre.

En egen minijack-utgang vil settes stor pris på av de som vil bruke mobilen som MP3-spiller.

AMOBIL.NO: Nokia N79 scorer høyt i de aller fleste kategorier - rett og slett fordi Nokia har gjort det aller meste veldig rett. La oss ta det verste først:

Fått ny telefon til jul? Sjekk vår guide for hvordan du får mest mulig utbytte av funksjonene

Elendige taster

Det går nok an å mene at flate taster er bra for designen. Men det er i alle fall sikkert at de flate tastene til N79 er elendige å skrive på.

Det som irriterer oss mest, er imidlertid at legg på-tasten er opphøyd på en slik måte at den er veldig enkel å treffe når du skal trykke på 3-tallet. Når det skjer lukkes for eksempel tekstmeldingen på et øyeblikk, og du må hente den frem igjen.

Dette er bare det verste eksempelet på taster som er plassert midt oppi masse opphøyde taster som kreves presisjon for å treffe.

Også slettetasten, menytasten og 1-tasten er offer for dårlig tasteløsning. At også navigasjonstasten er flat og vanskelig å bruke hjelper ikke.

Med elegante fingre og tilvenning er det mulig dette er fullt mulig å leve med - men for oss ble tasteløsningen et vedvarende irritasjonsmoment.

Les også: Slik blir teknologiåret 2009

Har det meste

Talekvaliteten er godkjent og batterilevetiden er grei. Videre har telefonen et vell av gode funksjoner for den profesjonelle bruker - som en god e-postleser, en grei nettleser, oversiktlig kalender og avansert adressebok.

Men bare så det er sagt: N79 når ikke helt opp til Nokias egen E-serie som er enda bedre rustet for avansert proffbruk.

N79 er teknologisk avansert. Både GPS, Wi-fi, super-3G og Edge er på plass, slik at du både kan bruke mobilen til navigering, og surfe i de raskeste hastighetene i det trådløse nettverket hjemme eller i mobilnettet. I tillegg er telefonen blant de raskere i Nokias N-serie.

Les også: Ny trykkskjerm fra Nokia?

God musikkmobil

N-serien skal være best på multimedia. N79 er ikke noe unntak, og spesielt musikkspilleren er svært god. Med 4 GB minnekapasitet, 3,5 millimeters minijack og suveren lydkvalitet er N79 et godt alternativ til MP3-spilleren.

Kameraet er også godkjent, men det er tydelig at dette ikke er prioritert aller høyest.

Vi setter pris på at geomerking er på plass, slik at du kan se nøyaktig hvor bildene ble tatt, og alle bildene er lett å laste opp på for eksempel Flickr. Videofunksjonen til kameraet er også svært god.

Med en pris på rundt 3500 kroner er N79 slett ikke en dårlig telefon, men vi synes det er vanvittig plagsomt at tastene er så dårlige. Da er tastene til Nokia N82 faktisk bedre - og det er en like god telefon ellers.

Les vår test av Nokia N82

Gode alternativer

Skal du ha bedre taster, finnes det en rekke alternativer. Nokia N95 8GB har både større skjerm, mer minne og bedre taster - men da må du ut med nesten en tusenlapp ekstra.

Les testen av Nokia N95 8GB

Andre alternativer som leverer på alle områder er Sony Ericsson C905 og Samsung I8510 Innov8 som er også er kongene på kamerafronten.

Les testen av Sony Ericsson C905
Les også testen av Samsung I8510 Innov8

Sony Ericsson W760i er et godt alternativ som også har god lydkvalitet og skikkelig gode taster, men er ikke en smarttelefon.

Her finner du testen av Sony Ericsson W760i

Les hele testen av Nokia N79 på Amobil.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag