*Nettavisen* Nyheter.

Suveren Revy Tube

Nordstrandrevyen 2007 ruller av gårde i høyt tempo og man kan ikke annet enn å la seg imponere over den knirkefrie forestillingen.

Nordstrand: Årets Nordstrandrevy har fått navnet Revy Tube med henvisning til det populære nettstedet. Medieeksponering i det moderne digitalsamfunn er et tema som binder revyen sammen mellom alskens viltre krumspring.

Noe for alle

Revy Tube har noe å tilby alle tilskuere, og elevene har sett sitt publikum og målgruppe. Etter en litt treg start, får man for alvor øynene opp for skuespillertalentene i den surrealistiske Monthy Pyton-pregede sketsjen "Mr. Pottipott". Både mimikk, aksent og kostymer imponerer i denne svært britiske og surrealistiske sketsjen.

Et annet høydepunkt er sketsjen NOKAS. Toska og vennene morer med en bluegrass-fremføring som henspiller på George Clooneys opptreden i filmen "O Brother Where Art Thou".

Elevene viser god oversikt over populærkultur og bruker referanser på en sofistikert måte.

Teknisk og talentfullt

På svært imponerende vis er revyen knyttet sammen med små filmsnutter som alle er hysterisk morsomme og teknisk imponerende. Av filmsnuttene kan nevnes "Sovern" hvor Anders Ødegård tar sikte på å legge seg med dyne og pute på de mest utenkelige steder som i frysedisken eller i et anleggsområde. Andre høydepunkt blant filmklippene er de hysteriske parodiene over filmene "Uno" og "Uro" som i Nordstrandrevyen ble til "UiO" og "UFO". Komikk på høyt nivå.

Alle skuespillerne på scenen utviste lovende takter. Særlig bemerket gjorde veteranen Kristian Espen seg og Mari Langsveen som i tillegg er revysjef på andre året. Sistnevnte imponerer i maratonmonologen som kronisk løgnhals og taxisjåfør i kveldens kanskje mest krevende skuespillerprestasjon.

Kristian Espen har en ubetalelig mimikk som spesielt kommer til uttrykk i rollene som Keith Richards i sketsjen om geriatriske Rolling Stones og som David Attenborough i en versjon av "Ut i naturen" som tar for seg menneskenes formeringsstrategier.

Forestillingen er tydelig et resultat av godt samarbeid mellom de ulike leddene i revyen og når undertegnede ikke kan spore noen feilskjær, imponerer det særlig tatt i betraktning av at sceneskiftene foregår i et forrykende tempo. Dette er en kompakt revy som ikke drøyer unødig.

Det er absolutt verd å sette av en aften med Revy Tube i den gamle gymsalen på Nordstrand videregående skole. Revyen spilles hver kveld fram til og med 24. januar.


Klikk her for å se bilder fra Nordstrandrevyen 2007


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.