*Nettavisen* Nyheter.

Suveren storebror

Det var en gang en hockeykrig. "Botta" på Furuset mot Jimmer'n i VIF-buret. Nå er Furuset tilbake i eliten, men denne gangen valser VIF lett over dem.

Furuset Forum: På 80-tallet var oppgjørene mellom de to laga fra Oslos østkant obligatoriske. 2000 stykker ble stående utafor Jordal Amfi, det var fullt.
Folk sto der det var plass. Skikkelig moro var det, minnes Bjørn Mathisrud og Sigurd Thinn. De spilte begge på Furusets stjernelag fra 80-åra. I dag er de i Forum for å se Furuset mot Vålerenga i eliteserien.

Løse meldinger

Dagens situasjon er ganske annerledes.
Dritdårlig! For 20 år sida hadde det smelt hele tida. Nå er det tamt og Vålenga er verst. Vålerenga leder 3-1, men Morten Bredesen i VIF-klanen er langt fra fornøyd. 80-åras oppgjør husker han med glede.
Furuset hadde profiler. Kule kamper, mye trøkk og bra stemning på tribunen. Og en del bråk. Furuset-folka måtte vente med å ta t-banen hjem til vi hadde reist, ellers blei det bråk, ler han. Bredesen var leder for Apeberget, VIFs supporterklubb på den tida. Han har trukket seg tilbake, men meldingene sitter fortsatt løst.
Vi elska å slenge meldinger til han feite "Kula" Vibekk. Keeperen til Furuset. Han var god han, assa, og når vi slang med leppa spilte'n enda bedre, ikke sant, forteller Bredesen.

Tung i shortsen

Selv om Furuset-Vålerenga forrige uke trakk over 1000 tilskuere kan det ikke sammenliknes med det glade 80-tallet. Verken på tribunene eller isen.
Før i tida var det tid til å slå en tunnel, humrer Sigurd Thinn. Han tror han kunne hengt med dersom klokka ble skrudd 20 år tilbake.
Nå er jeg for tung i shortsen, for å si det sånn, ler han. Både han og Mathisrud syns Furuset har gjort godt i år, men innrømmer at Vål'enga er suveren storebror. Morten Bredesen forklarer det slik:
For Furuset er detta julaften vettu, mens det er helt middels for oss.
Bjørn Mathisrud og Sigurd Thinn tror hockeyfeberen kan komme tilbake, men at det krever resultater på isen.
Vi må slå Sverige og Canada. Det hadde gjort seg, ler de to gamle Furuset-profilene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.