RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Neil Young skapte allsang under sangen Heart of gold.
Neil Young skapte allsang under sangen Heart of gold.

Suverene Neil Young

Neil Young serverte en energisk og uforglemmelig konsert foran et fullsatt Frognerbad.

FROGNER: Neil Young har publikum i sin hule hånd og stemningen er upåklagelig her i Frogner.

Lokalavisen snakket med festivalsjef Jørgen Roll minutter før artisten entret scenen og han kunne ikke vente til å få med seg dette.

- Telefonen har ikke stått stille i hele dag. Nå skal jeg nyte Neil Young, sa han til Lokalavisen rett før stjernen entret scenen.

Rockegud

Neil Young befester, foran et begeistret publikum, sin posisjon som rockegud. Når kassegitaren og munnspillet får hvile er det beinhard traktering av Gibsongitarene. Med et godt og hardt driv har han festet grepet, og leverer varene som bestilt.

I storform!

Med kona på kor fremfører Young Cinnamon Girl til stor jubel. Publikum klapper med og er tydelig fornøyd med konserten. Neil Young koster på seg et par smil fra scena, der bandet med stor intensitet setter en perfekt ramme rundt låtene.

For en fyr!

Svetten glinser i panna, og Neil leverer et rockeshow det står respekt av. Dette er ikke bare rutine, dette er lidenskap. De besøkende på Norwegian Wood får levert rockeriff av beste merke. Blandet med den canadiske artistens hese røst er dette en konsert som vil bli husket i lang tid.

Tonight's the night

Fra artistens plate med samme navn (1975), sitter som ei kule. Plata er inne på Rolling Stones Magazine liste over de 500 beste platene i verden. Det er ingen i Frognerbadet som i kveld sier seg uenig i det.

Rockin' in the Free World

Allsang i Frognerbadet. Rockin' in the Free World fra plata Freedom (1989) kroner åpningen av årets festival. Det er høyt, tøft, fuzz og det er rock 'n' roll. Neil Young and His Electric Band har gjort det de kom for. Han kjører likegodt avslutningen fire ganger til stor begeistrinng fra publikum.


Med armen rundt kona bukker Neil Young til publikum som klapper og forståelig nok vil ha mer. Og mer får de!
Den snart 64-årige artistens kommer tilbake på scena. Vi får blant annet låta Like a Hurricane fra plata American Stars 'N Bars (1977). Her får Youngs gitar, en Gibson R6 Les Paul Goldtop, kjørt seg!

En uforglemmlig kveld for de over 8000 festivaldeltagerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere