Gå til sidens hovedinnhold

SV foreslår å kjøpe tilbake Sagene bad

SV har fremmet forslag i bystyret om å kjøpe tilbake det gamle folkebadet. Men byråden vil ikke. Fordi det ikke er lønnsomt nok.

SANDAKER: – Det er trist at byen har et byråd som kun tenker marked, og ikke hva som er fellsskapets beste, sier Andreas Behring, bystyrerepresentant for SV.

Del på Facebook

Han mener det var en gigantisk tabbe av de borgerlige da de solgte badet.

Mislykket privatisering

Han sier videre at løftene om privat oppussing og et tilgjengelig offentlig bad er kraftig motbevist.

– Nå står Sagene bad som et monument over både mislykket privatiseringspolitikk og det borgerlige byrådets totalt manglende badepolitikk, sier han.

Tilbud om kjøp

Da SV i fjor fremmet forslag i bystyret om å kjøpe tilbake badet, ble byrådet bedt om å gå inn i forhandlingr med eieren, Bjarkø eiendom. Dette endte med at kommunen fikk tilbud om å kjøpe det for 16 millioner kroner.

Men byråd Øystein Sjøtveit (FrP) mener dette ikke er forsvarlig ut fra et markedsperspektiv.

– Det er ikke realistisk å se for seg at kommunen kan tjene penger på badet, sier han i et notat til bystyret.

Står på forslaget

– Et godt offentlig badetilbud er, og kommer aldri til å være økonomisk lønnsomt. Det er likevel svært viktig at Sagene får tilbake badet sitt. Og da må fellesskapet ta den regningen. Akkurat som vi gjør med Tøyenbadet, Frognerbadet og alle andre offentlige bad, sier Andreas Byhring og legger til at SV står på forslaget sitt om å kjøpe eller ekspropriere badet .

– Hvordan saken ender i bystyret er uvisst, men vi tenker å kjempe til siste slutt for å få til en løsning, avslutter han.

– Samme målsetting

Øystein Sjøtveit, har du ingen forståelse for at vi trenger offentlige bad her i byen?

– Jo, så absolutt. Men mitt utgangspunkt er at vi må få til en løsning som gjør det mulig å drive det så rimelig som mulig. Vi er ikke uenige om målsettingen. Jeg tenker meg for eksempel at en ordning med billettsubsidiering og en avtale med skolene om leietid kunne være en mulighet vi kan se på.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus