RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV-Hilde: - Nå må vi slutte å krangle!


Nå ønsker BU-leder på Løkka, Hile Larsen (SV), at man skal slutte å krangle.
Nå ønsker BU-leder på Løkka, Hile Larsen (SV), at man skal slutte å krangle.
Men hun har forståelse for at noen blir forbanna. Les BU-leder på Løkka, Hilde Larsens (SV) ferske innlegg på Ostkantavisa.no.

Hilde Larsen skriver følgende etter uker med dramatikk i Løkka-politikken:

"Det har vært skrevet side opp og side ned i Østakantavisa om det valgtekniske samarbeidet mellom SV , Høyre og Venstre. Og skjellsordene har haglet: SV sviker velgerne, - Maktkåte politikere, - AP gikk bak vår rygg, - Per du lyver osv. osv. Nå er det vel en del av dette som også skyldes at desken på Østkantavisa ønsker å spisse sakene som det heter i journalistenens verden.

Jeg tror imidlertid det er lite fruktbart å føre debatten om hva som faktisk skjedde i forhandlingene mellom partiene, og hvem som har sagt hva, i Østkantavisa eller andre aviser.

Det som har skjedd i Grünerløkka bydel i forbindelse med konstitueringen er allikevel ikke unikt. Det har skjedd i de aller fleste bydeler, at det har oppstått odde konstellasjoner fordi man ikke har klart å bli enige.

Dette har bl.a. sammenheng med partikultur og personkjemi. Når 15 mennesker fra forskjellige partier skal bli enige så handler det om kompromisser, og om å gi og ta. Og det handler om uenigheter.

Jeg har stor forståelse for den politikerforakten som oppstår når partiene krangler seg i mellom så busta fyker. Og de aller fleste skjønner lite av hvorfor vi krangler. Jeg har også forståelse for at noen blir forbanna når ting ikke går som en har regna med. Men sånn er det nå en gang i politikken. Det handler hele tida om kompromisser. Sleivete sagt så kan en si at det er en løsning som ingen er fornøyde med.

For at vi skal ha noen som helst troverdighet overfor våre velgere de neste 4 åra, må vi slutte å krangle og begynne å snakke politikk. SV gjentar det vi har sagt flere ganger, vi håper at AP, Rødt og SV nå kan sette seg sammen og diskutere en politisk plattform. Det arbeidet begynte vi så vidt på, og jeg tror fortsatt at vi har et godt grunnlag for å fortsette med det.

Så får vi vise velgerne våre at vi er voksne mennesker som skal gjøre det vi er valgt til å gjøre; være konstruktive politikere og ikke en gjeng med kranglefanter!

Hilde Larsen (SV)
Leder av Grünerløkka Bydelsutvalg"

Sint? Provosert? Glad?

Send oss dine meninger! Bjorn.lecomte@lokalavisen.no eller ring 48 07 19 10
Send gjerne også til redaksjon@ostkantavisa.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere