*Nettavisen* Nyheter.

SV jobber for oppvarmingshall

Leder for bystyrets kultur- og utdanningskomité, Knut Even Lindsjørn, vil ha oppvarmingshallen tilbake i "nye Kjelsås skole". Arkivfoto: Kristin Tufte Haga

- Det burde stått i selve budsjettet at oppvarmingshallen er tatt ut av Kjelsås skole-prosjektet, men SV vil foreslå tilleggsbevilgninger i revidert budsjett, sier Knut Even Lindsjørn.

KJELSÅS: Tidligere har Nordre Aker Budstikke skrevet om leder av bystyrets kultur- og utdanningskomité, Knut Even Lindsjørn (SV), som har spurt skolebyråden om hvorfor ikke bystyrepolitikerne har blitt orientert om at nevnte oppvarmingshall har blitt tatt ut av prosjektet for «nye» Kjelsås skole. Kjelsås IL har reagert sterkt på at oppvarmingshallen er tatt ut.

Ikke nevnt i budsjettet

Lindsjørn har nå mottatt svar fra skolebyråd Torger Ødegaard (H), som blant annet skriver følgende: «Viser til notat U-42/2009 fra byråden for kultur og utdanning. I notatet skriver byråden at «() vært nødvendig å gjennomføre endringer av prosjektet i forhold til de opprinnelige planene. Et av de kostnadsreduserende tiltak som har vært nødvendig og som ble foreslått i byrådets budsjettforslag for 2009 og vedtatt av bystyret er at oppvarmingshallen er tatt ut av prosjektet».

- Men i selve budsjettet (2009) står det følgende om Kjelsås skole: «Prosjektet omfatter 1-7 skole for 791 elever, avdeling for barn med autisme med 8 elever, barnehage med åtte avdelinger og flerbrukshall.» Det er også alt som står om Kjelsås skole i budsjettet. Byrådet har ikke synliggjort at dette medfører en endring fra tidligere vedtak - heller ikke bedt om at bystyret omgjør vedtaket eller gjort oppmerksom på denne, for Kjelsås, store endringen i prosjektet, sier Lindsjørn.

God saksbehandling?

Komitélederen har nå sendt nytt spørsmål til skolebyråden.

- Jeg ønsker svar på om byråden mener at dette er en god form for saksbehandling ved endringer - og om byråden har tenkt til å endre denne praksisen, sier Lindsjørn.

Revidert budsjett

SV-politikeren har også tidligere i avisen nevnt muligheten for å foreslå tilleggspenger i revidert budsjett - med henhold til oppvarmingshallen som er tatt ut av skoleprosjektet.

- SV ønsker å foreslå en tilleggsbevilgning i revidert budsjett. Det reviderte budsjettet behandles 10. juni i finanskomiteen og 17. juni i bystyret, sier Lindsjørn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.