*Nettavisen* Nyheter.

SV jubler i Bydel Østensjø

Hanne Eldby (SV). ARKIVFOTO: Nina Schyberg Olsen

Bydel Østensjø har oppfylt kravet om full barnehagedekning, selv om 162 barn fortsatt står på venteliste. – Jeg er kjempefornøyd, sier Hanne Eldby (SV).

ØSTENSJØ: Hanne Eldby leder bydelens oppvekstkomité og representerer SV i bydelsutvalget, som på mandag får de siste barnehagetallene fra bydelen.

– Det ser ut til at alle med lovfestet rett til barnehageplass har fått plass i bydelen, sier Eldby fornøyd.

– Det kan være noen som har fått plasser de ikke er fornøyd med, men forhåpentligvis detter mange ting på plass i løpet av høsten når de nye barnehagene ferdigstilles, sier Eldby.

Hun sikter blant annet til forsinkelsene ved Utmarkveien barnehage på Bøler, som nå driftes i midlertidige lokaler på Manglerud.

Fortsatt venteliste

Til tross for at bydelen har oppnådd kommunens krav om full barnehagedekning, står fortsatt 162 barn på venteliste. 69 av disse er over ett år og 93 under ett år.

– Første delmål er nådd, men det er ikke full dekning før vi finner plasser til disse siste også. Men jeg er optimistisk og fornøyd med at tallene er såpass bra. Vi har mange planer på gang, så det kommer til å bli enda flere barnehageplasser i bydelen vår, sier Eldby.

Det skal blant annet bygges nye barnehager i Hellerudveien og i Manglebergveien. Bydelen undersøker dessuten muligheten for å bygge barnehage i et parkeringshus i Vetlandsveien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag