RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sv og KrF krangler om kristendom og Groruddalen


MISBRUK: KrF-politikerne misbruker situasjonen i Groruddalen, mener Akhtar Chaudhry (SV).
MISBRUK: KrF-politikerne misbruker situasjonen i Groruddalen, mener Akhtar Chaudhry (SV).
Akhtar Chaudhry (SV) mener KrF bruker Groruddalen som brekkstang for mer kristendom i skolen. Noe KrF avviser.

GRORUDDALEN: I et leserinnlegg i Aften skriver KrFs fylkesleder i Oslo, Haakon Brænden at han er bekymret for at den kristne kulturarven er på vikende front i Oslo-skolen. Brænden mener kristne verdier må være dominerende i møte med det flerkulturelle samfunnet.

SV-politiker Akhtar Chaudhry slår tilbake i et intervju med Dagsavisen.

– KrF-politikerne misbruker situasjonen i Groruddalen. De har en våt drøm om at kirkene i Oslo skal fylles, sier Akhtar Chaudhry til Dagsavisen. Han ber KrF våkne og se at det flerkulturelle samfunnet har kommet for å bli.

Del på Facebook

– At kristendommen skal være dominerende for samfunnets verdigrunnlag er en drøm fra 60-tallet. Jeg vil ønske KrF velkommen til dagens flerkulturelle virkelighet, sier Akhtar Chaudhry til Dagsavisen.

Wright på banen

Tidligere skolebyråd og KrF-politiker i Oslo, Robert Wright, har vært en av premissleverandørene for integreringsdebatten det siste året. Han bor på Stovner og har skrevet og sagt mye om hvor farlig utviklingen i Groruddalen er. Wright sier til Dagsavisen at han blir bedrøvet når han hører om Chaudhrys angrep på KrF.

– Jeg er lei meg og oppgitt. Dette er et konstruert angrep, sier Wright til Dagsavisen.

Han sier at KrF arbeider for integrering og at han selv er personlig engasjert i debatten fordi han stortrives på Stovner og vil fortsette å bo der. KrF-politikeren forteller at han er sjokkert over angrepet og mener SV-utspillet er fullstendig skivebom.

Fylkesleder Haakon Brænden avviser også at KrF forsøker å slå politisk mynt på integreringsutfordringene. Han tilbakeviser at han bruker Oslos flerkulturelle befolkning som brekkstang for å presse en kristen motkultur inn i skolen.

Kristendom er limet

– Jeg vet ikke riktig hva jeg skal si til dette. Akhtar Chaudhry forsøker å utnytte fordommer mot KrF. Dette har ingen rot i virkeligheten, sier Brænden til Dagsavisen.

Han krever at Oslo-skolene styrker utdanningstilbudet i norsk språk og kultur og forbedrer kunnskapen om kristendommens rolle og betydning i forhold til andre kulturer og religioner.

– Vi er opptatt av at det ikke utvikler seg parallellsamfunn. Da trenger du et lim, og det må være den kristne kulturarven, sier Brænden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere