SV ønsker kontakt

Leder av oppvekstkomiteen i Bydel Østensjø, Hanne Eldby (SV), ber foreldre som må takke nei til en håpløs barnehageplass om å ta kontakt.

Leder av oppvekstkomiteen i Bydel Østensjø, Hanne Eldby (SV), ber foreldre som må takke nei til en håpløs barnehageplass om å ta kontakt.

Hanne Eldby og (SV) vil gjerne komme i kontakt med barnefamilier i Bydel Østensjø som har fått tilbud om barnehageplass de ikke kan benytte seg av.

BYDEL ØSTENSJØ: I slutten av mars lovet barnehagebyråd Torger Ødegaard (H) at alle som hadde søkt barnehageplass i år skulle få. Hanne Eldby er leder av oppvekstkomiteen i Bydel Østensjø og tror det løftet kan bli vanskelig å innfri.

- Vi mangler barnehageplasser i hele bydelen, sier hun og viser til siste status for februar, som ble forelagt bydelsutvalget i mars.

- Ikke i mål

I Bydel Østensjø hadde 646 søkt om barnehageplass per 16. mars i år. Bydelen har anslått at det vil finnes 2414 barnehageplasser per 1. august, men det er inkludert 72 plasser på Christinedal, som er svært usikre fordi Byantikvaren ikke er enig i at dette er rett virksomhet for praktvillaen på Bryn.

Per 15. desember 2008 var det 2333 faktiske barnehageplasser i bydelen. Dersom bydelens prognoser stemmer, vil antall plasser øke med 81 per 1. august, men ved nyttår var det 627 barn som sto på venteliste.

- Dersom Skredderløkka midlertidige, Lopperud midlertidige, Hellerudveien 86-90, Utmarkveien permanente og Christinedal etableres i 2009, vil bydelen anslagsvis ha nærmere 2700 plasser. Dette vil innebære at bydelen kan ha full behovsdekning, selv om befolkningen i alderen 1-5 år øker fra 3073 i 2008 og 3224 i 2009. Det bør bemerkes at flere av tiltakene er usikre, eventuelt først blir ferdigstilt i 2010, skriver bydelsdirektør Tove Stien i sin orientering til bydelsutvalget.

Prognosen er for utgangen av 2009.

- Det er varslet en nedgang i befolkningen fra 2011. Dersom dette medfører riktighet, kan bydelen raskt avvikle midlertidige paviljonger, som Rønningjordet, Haraløkka og Lopperud, står det i orienteringen.

- Med disse tallene regner vi oss ikke for å være i mål, sier Eldby til Nordstrands Blad.

Ønsker kontakt

SV-politikeren frykter at barnehagebyråden vil gjemme seg bak lovverket, som sier at man skal få tilbud om plass i egen kommune.

- Tallene om full barnehagedekning i Oslo er basert på noen kjempestore midlertidige barnehager rundt om i byen. Det vil ikke være en fordel for noen, verken ungene, foreldrene eller miljøet, om mange må reise på kryss og tvers av byen for å komme til tildelt barnehageplass. Garantien om barnehageplass sier at man skal få plass i egen kommune. Dersom man takker nei, er garantien oppfylt, men man ser ikke på hvilke problemer dette vil skape for den enkelte familie. Vi ønsker derfor å komme i kontakt med de som får tilbud om barnehageplass, men som må takke nei fordi det er et håpløst tilbud for deres situasjon. Vi vil ikke kunne gjøre så veldig mye for disse, men vi vil gjerne vite om dem for å se hvilke konsekvenser dette nye regelverket får.

Eldby kan kontaktes på enten e-post: heldby@hotmail.com eller på mobil: 996 24 553.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.