RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV sier nei til ridesenter på Årvoll!

Oslo SV registrer et meget sterkt engasjement på Årvoll. Mange naboer har engasjert seg i ridesentersaken. Byrådet har foreslått å bygge et ridesenter på Årvoll som skal være på størrelse med om lag tre fotballbaner. For å bygge dette ridesenteret må en grønn kolle sprenges, knuses og fraktes bort. Ridesenter er godt og positivt tilbud som for all del må opprettes, styrkes og stilles til rådighet for barn og unge, særlig jenter. En må imidlertid ha flere tanker i hodet samtidig. Det er f eks ikke akseptabelt at det må sprenges bort hele 99 000 kubikkmeter stein, knuses og frakte bort. Dersom bystyret vedtar dette, vil denne virksomheten pågå i minst to år med de konsekvenser dette medfører: Støy, støv, belastning på lokalveinettet som ikke er dimensjonert for denne trafikken, ulemper for myke trafikanter inkludert barn og unge på vei til og fra skole/barnehage/fritidsaktiviteter osv.
Bydelsoverlegen har lagt inn en bekymringsmelding når det gjelder allergifaren rundt et eventuelt ridesenter. Han fraråder opprettelse av dette ridesenteret nær et boligfelt. Vi ser at det råder uenighet om hvor lang avstand det bør være mellom et ridesenter og bebyggelse. SV mener at det er uansett for kort avstand når en barnehage kommer til ligger ca 80 meter fra ridesenteret. Vi vil derfor avvise bygging av et ridesenter som kommer til å ligge meget nær et boligfelt.
Dette ridesenteret skal ligge og "krige" med markabrukerne som trenger plass for å komme inn i marka. Vi vet at inngangen ved Grefsenkleiva, hvor ridesenteret er foreslått anlagt, er allerede trang. Et nytt plasskrevende ridesenter vil gjøre denne passasjen trangere. Oslo SV mener at det er ikke heldig at inngangen til mark gjøres mindre tilgjengelig for folk flest.
SV registrerer at Plan- og bygningsetat, Barnasrepresentant, bydelsutvalget, bydelslegen, Oslo og Omland Friluftsråd, Groruddalen miljøforum, Lillomarkas venner, Naturvernforbundet i Oslo og Akershus og mange naboer avviser planforslaget. Vi registrerer friluftsetaten er skeptiske. Når så mange fagetater og lokalbefolkningen sier nei, må politikerne lytte og si NEI!
Akhtar Chaudhry
Bystyrerepresentant

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere