SV snudde og dermed blir det utbygging

Tomta i Platous gate 6 på Grønland blir nå utbygget med SVs støtte i ryggen.

GRØNLAND: I forrige uke skrev Østkantavisa at SV fryktet at Helga Helgesens plass på Grønland skulle raseres dersom bystyret gikk inn for en omregulering av tomten. Men da bystyret forrige onsdag behandlet saken hadde SVs gruppe overraskende snudd i saken, og stemte for en omregulering av tomten til blant annet bolig- og bevertningsformål.

Jeg skal være helt ærlig og si at SVs gruppe stemte for på grunn av nye opplysninger i saken, sier Aktar Chaudry (SV).

Beroliget

I forrige uke uttrykte Chaudry stor bekymring for at en av bydel Gamle Oslos møteplasser skulle forsvinne. Når han og SV nå snudde i reguleringssaken var det fordi forslagsstiller kunne berolige dem med at Helga Helgesens plass fortsatt vil framstå som en møteplass for befolkningen.

Vi ville jo i utgangspunktet ha flere boliger, men ikke på bekostning av Helga Helgesens plass. Men i samtale med forslagsstiller ble vi forsikret om at plassen ikke skal miste sine kvaliteter. Tvert imot ble vi lovet at den blir enda bedre etter utbyggingen, sier Chaudry.

Reguleringsplanen fikk derfor flertall i bystyret, da bare Arbeiderpartiet stemte mot. Dermed vil den åpne plassen ut mot Grønlandsleiret bestå, mens parkeringsplassen i bakgrunnen vil bli utbygget med boliger, bevertnings- og forretningsdrift.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.