RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byrådets opprinnelige forslag får nå flertall, takket være SVs snuoperasjon.
Byrådets opprinnelige forslag får nå flertall, takket være SVs snuoperasjon.

SV snur i Bjørvika

SV vil, sammen med Høyre og Frp, stemme for et forslag uten økning i boligandelen og med en volumreduksjon på 10 000 kvadratmeter. Det kan sentrale kilder fortelle til Østkantavisa.

Dermed er Venstres forslag om en volumreduksjon på 30.000 kvadratmeter, og Aps forslag om et volumuttak på 27.000 kvadratmeter en saga blott.

Forlaget innebærer at det kun blir en minimal justering i forhold til byrådets opprinnelige forlag, og dermed er både Bydel Gamle Oslos charrette og den omlag ett år lange utsettelsen av saken trolig forgjeves.

SVs gruppeleder i bystyret, Knut Even Lindsjørn avviser imidlertid en snuoperasjon, og mener partiet måtte gjøre et valg, som sikret en regulering av området.

- Vi hadde tre muligheter. Den verst tenkelige er om vi ikke skulle få noen regulering og at byrådets opprinnelige forlag ble vedtatt. Byggningshøyden, som SV har vært opptatt av å redusere, har Ap allerede sikret flertall for sammen med Høyre og Frp. Da måtte SV tenke ut hva vi kunne gjøre da. Forskjellene mellom å redusere med 27.000 kvadratmeter og 10.000 kvadratmeter er marginale. Da er det veldig mye bedre å sikre noe av handlingsrommet til å redusere høydene i Bispevika og mot fjordkanten, og lage et større friareal som er barnevennlig og som alle kan bruke. SV er opptatt av å sikre større kvalitet i resten av Bjørvikasaken, sier Knut Even Lindsjørn, SVs gruppeleder i bystyret.

Byutviklingskomiteen sitter tirsdag ettermiddag i et ekstraordinært møte, der SVs snuoperasjon blir offisiell.

Saken skal etter planen endelig behandles i bystyret i dag.

- Sjokkert

Tone Tellevik Dahl fra Arbeiderpartiet er meget skuffet over SV.

- Jeg er ganske sjokkert og skuffet over SV. De hadde mulighet å skaffe flertall til det beste forslaget i Bjørvika, sier en meget skuffet Tellevik Dahl til Østkantavisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere