RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV snur i skjenkepolitikken


Skjenkestedene på «Solsiden» får trolig sjenke til klokka 23, etter at SV snudde i saken. FOTO: STINE MERETHE EID
Skjenkestedene på «Solsiden» får trolig sjenke til klokka 23, etter at SV snudde i saken. FOTO: STINE MERETHE EID
SV tar reaksjonene fra skjenkestedene på alvor, og åpner nå for at samtlige steder på Løkka skal få servere ute til klokka 23.

LØKKA: – SV er prinsipielt for en restriktiv alkoholpolitikk, men det er også viktig at politikken og eventuelle tiltak fremstår som logiske og fornuftige, sier Tore Aasheim (SV).

Tirsdag ble det kjent at SV snur i skjenkesaken på Løkka, og åpner for uteservering til klokka 23 for samtlige steder.

Det betyr etter alle solemerker at de borgerlige vinner fram, med støtte fra sosialistene i SV.

Lyttet til folket

For SV har det vært viktig å lytte til tilbakemeldinger de har fått fra folk.

– Vi har hatt en politisk prosess i lokallaget der BU-gruppa i samspill med styret og våre øvrige medlemmer har sett på skjenketidene i bydelen. Vi har også lagt stor vekt på lokale tilbakemeldinger og reaksjoner, sier Aasheim.

Torsdag kveld skal bydelsutvalget ta stilling til skjenkesaken, som ble møtt med raseri fra utestedene på «Solsiden» på Olaf Ryes plass. Som følge av den delegerte skjenkemyndigheten ble regelverket etterhvert så komplisert at det innenfor en radius på 70 meter var tre ulike skjenktider.

Les også: – Støyen forsvinner ikke fra Blå

Utestedene på «Solsiden» følte seg urettferdig behandla og har nå engasjert advokat for å sikre uteservering til klokka 23.

Det kan nå være unødvendig, etter at det ble kjent at SV snur i saken. For sammen med de borgerlige partiene – som hele tiden har gått for skjenking til klokka 23 – sikrer SV nå flertall.

«Naturlig tidspunkt»

I SVs vedtak heter det blant annet at «De fleste borettslag følger generelle retningslinjer for ro og orden; det skal være stille fra 23.00 slik at beboerne får utbytte av innsovningsperioden fra 23.00 til 01.00. Grünerløkka SV mener at dette er et logisk og naturlig tidspunkt å be skjenkesteder å forholde seg til når det gjelder uteservering; salg av alkohol bør slutte 22.30 og uteserveringen bør opphøre og ro bør inntreffe fra 23.00.».

Høyre fornøyd

Dette er gode nyheter for den borgerlige sida.

– Høyre takker lokalvisen for at de tidlig tok tak i saken. Vi mener at dette ansvaret med skjenketider er nytt for oss i BU og at det nå blir gjort grep for å justere kursen slik at Solsidens aktører blir likebehandlet står det respekt av. Vi håper da at flest mulig i BU slutter seg til Høyres forslag til vedtak på torsdag som gir alle langs Grünersgate anledning til å holde åpent ti klokka 23, sier Ulf Granli (H) i en e-post til Østkantavisa, etter at han ble gjort kjent med SVs snuoperasjon.

Saken avgjøres endelig torsdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere