RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SVs Tone Bjåland i bydelsutvalget i Bydel Ullern mister plassen i neste periode. Her flankert før valget av optimistisk nestleder av Oslo SV, Andreas Behring og stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry.
SVs Tone Bjåland i bydelsutvalget i Bydel Ullern mister plassen i neste periode. Her flankert før valget av optimistisk nestleder av Oslo SV, Andreas Behring og stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry. Foto: FOTO: VIDAR BAKKEN

SV utradert i ytre vest

SV er den store taperen i de vestlige bydeler, tett fulgt av Frp.

OSLO VEST: SV hadde representanter i bydelene Ullern og Vestre Aker. Opptellingen etter valg til bydelsutvalg viser at partiet blir helt uten representasjon i disse bydelene. Bare 3,3 og 3,2 prosent stemte på SV ved kommunevalget i de to bydelene. Det var uheldig for SV lokalt at Oslo SV gikk inn for å droppe Oslopakke 3 på tampen av valgkampen, hvor Røatunnel og ny E18 ble foreslått fjernet.

I Nordre Aker taper partiet en representant og blir sittende med en.

Frp mister en representant i alle de tre bydelene, men blir sittende igjen med en representant i disse bydelene. Venstre holder seg stabilt med sine 2 representanter i hver bydel.

Øker i samtlige

Høyre øker i samtlige tre bydeler med 2 nye representanter. Med dette har Vestre Aker 10 Høyre-representanter av 15 totalt. Ullern har også rent Høyreflertall med sine 9. Nordre Aker får 6 fra Høyre og danner et borgerlig flertall med Venstres 2 og Frps ene representant. Ap øker med en representant i Nordre Aker og har nå 5 stykker i bydelsutvalget. Rødt røk ut av bydelsutvalget.

I Ullern fortsetter Ap med 3 og i Vestre Aker med 2 representanter.

Høy valgdeltakelse

De tre ytre bydelene vant for øvrig valget gjennom å ha definitivt høyest valgdeltakelse, både når det gjelder kommunevalg og valg til bydelene. Valgdeltakelsen til bydelsutvalg ligger tett opp til valgdeltakelsen til kommunevalg. Det er positivt for bydelsutvalgenes fremtid, at velgerne bryr seg.

I Bydel Vestre Aker var valgdeltakelsen 71,2 prosent ved kommunevalget og 70,2 prosent ved bydelsutvalget. I Bydel Nordre Aker er tallene henholdsvis 69,8 og 67,7 prosent. I Bydel Ullern 69,4 og 66,8 prosent. Ved kommunevalget var fremmøteprosenten 65,1 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere