SV vil ha bydelsskilting

SV-politikerne Mohammed Saqib og Åsmund Strand Johansen foreslår å sette opp bydelsskilt, for å styrke beboeres bydelsfølelse.

bislet: Siden bydelsreformen ble gjennomført, er det ikke så mange som lenger vet hvor bydelsgrensene går, sier Mohammed Saqib. SV-politikerne synes det er på tide å styrke bydelsfølelsen hos beboerne, og mener at egne bydelsskilt kan være med på nettopp dette. Forslaget skal først luftes for bydelens befolkning, hvor beboere oppfordres til å si sine egne meninger, og komme med innspill. Det er foreløpig ingen klarhet i nøyaktig hvordan skiltene skal se ut, eller hvor de bør stå.

Vi ser for oss store skilt ved bydelens innfartsveier, eller mindre skilt som står på noen utplasserte steder i bydelen, sier Strand Johansen. De er åpne for forslag, og oppfordrer beboere til å være kreative.

Det kan for eksempelt være skilt ved Alexander Kiellands plass, langs Akerselva og andre steder, sier Saqib.


Mer lokal makt

SV vil styrke lokaldemokratiet, og ønsker at bydelen får større beslutningsmyndighet på flere viktige områder. Tanken om å skape et større lokalt engasjement i befolkningen, forsterkes gjennom grep som gir beboere en sterkere bydelsfølelse.

Det er alltid stort engasjement på åpen halvtime i bydelen, sier Strand Johansen. Med tanke på neste års bydelsvalg, er det viktig at lokalbefolkningen fortsetter å engasjere seg. Politikerne har stor tro på at bydelskilt kan være med på å skape en sterkere identitet, og øke engasjement blant lokalbefolkningen.

Vi ser også for oss at hele byen etterhvert kan få egne bydelsskilt, sier Strand Johansen. Nå er det opp til lokalbefolkningen å komme med innspill, som politikerne kan ta med seg videre før de fremmer et forslag i bydelsutvalget.


Problemer

Vi ser store praktiske problemer med å skilte bystrøk, for noen steder går bydelsgrensen midt i gata, sier seksjonsleder i trafikkplanseksjonen i Samferdselsetaten Torgeir Engesveen. Han forteller at det også inne i bystrøk er mye annen informasjon som må taes hensyn til, og en eventuell oppføring av stedsnavnskilt må vurderes nøye. Engsveen forteller at ideen om bydelskilting ikke er fullstendig ny for etaten, og at noen bydeler tidligere har kommet med henvendelser om saken.

Jeg synes det er en god ide, sier Peter N. Myhre. Byråden for miljø og samferdsel forteller at han i sin tid var med på å innføre "velkommen til Oslo"-skiltene. Byråden venter på initiativ fra bydelene, før han vil se videre på saken.

Ideen er jeg villig til å vurdere hvis man ser på den i en helhetlig sammenheng, sier bydelsutvalgsleder Rune Aale-Hansen. Han legger likevel ikke skjul på at han foretrekker at bydelen bruker penger og ressurser på andre saker, enn å utrede muligheter for bydelsskilting. Aale-Hansen mener Sv heller bør ta opp saken i egne bystyregrupper, for å legge frem et forslag som kan gjelde skilting i hele byen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.