Gå til sidens hovedinnhold

SV vil ha trikk i hele Oslo

Valgkampen er i gang, og SV setter fokus på utbygging av kollektivtransport i byen. – Vi vil ha trikk istedenfor buss, sier Heikki Holmås (SV).

SENTRUM: – Jeg har aldri skjønt hvorfor det ikke heller ble bygget en stasjon på Homansbyen istedenfor på Valkyrien plass, sier miljøvernminster Erik Solheim (SV).

Han har sammen med Oslo SV dratt i gang valgkampen på Karl Johan med kollektivtransport som hovedtema.

Ingen tvil om hva partiet satser på, der miljø og utviklingsministeren snakker sammen med stortingskandidatene Akthar Chaudhry og Heikki Holmås fra en valgbod formet som en eneste stor trikkeholdeplass.

– Vi skal satse på å bygge ut kollektivtrafikken i byen, sier Heikki Holmås engasjert og tegner på et stort kart for kollektivnettet i byen.

Buss blir trikk

– Jeg bruker 37-bussen og 20-bussen mye, sier Erik Solheim, som mener at disse på mange måter fungerer.– Men det er jo som Heikki sier, veldig mange som foretrekker trikken framfor bussen, sier Solheim videre.LES ALT OM VALGET HERI SVs kollektivvisjon skal både 20-bussen og 37-bussen erstattes med trikk, og en viktig del av planen er å investere mer penger i Oslopakke 3, som også betyr å se på mulighetene for å få t-bane stasjon i Homansbyen.

Ny tunell

– Vi vil ha ny tunell mellom Majorstuen og Nationaltheateret, sier Holmås. Han ser for seg et framtidig stort, sikrere og bedre t-banenett, som sammen med trikken skal gå over "hele" byen.

Ingen skal vente mer enn 10 minutter på t-banen, og bussene skal altså erstattes med trikk.Det hele skal finansieres over en tjueårsperiode med et spleiselag mellom stat, kommune og eksisterende bompenger.

– Der Høyre og Fremskrittspartiet satser på veier og biler vil SV satse på miljøet og kollektivnettet, sa Holmås i et klokkeklart budskap.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar