RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV vil straffe «iskalde» gårdeiere

To personer har de siste ukene blitt skadet av isblokker som faller fra tak i Oslo sentrum. Nå vil SV la kommunen fjerne isen fra samtlige av byens tak.

OSLO: – Gårdeiere som ikke tar anvsar for dette på egen hånd for heller få en regning i posten. Vi kan ikke akseptere flere slike ulykker, mener Andreas Behring (SV).

Stopp isen...

På vegne av partiet fremmer han nå et forslag om at kommunen lager et opplegg alla «Stopp tagging». Dette er en ordning der gårdeiere abonnerer på en tjeneste der tagging blir fjernet automatisk med en gang det blir innrapportert. Han ønsker at gårdeierne får det samme tilbudet når det gjelder fjerning av is. De som ikke blir med på ordningen må ta de økonomiske konsekvensene, mener Behring.

– Da mener vi at kommunen fjerne isen og sender regning pluss bot i posten til ansvarlig gårdeier. Erfaringen så langt med bøtelegging av gårdeiere som ikke sørger for å rydde sine tak er ikke tilfredsstillende, så her må vi bruke sterkere lut. Vi kan ikke la brannvesenet ha dette som oppgave, sier han til Østkantavisa.

Tryggere by

Behring tror forslaget kan være med på å gjøre byen trggere.

– Opprettelsen av en slik ordning vil føre til at byen blir tryggere og at gårdeiere som tar sitt ansvar forhåpentligvis sparer på at dette løses i fellesskap, sier han.

– Byrådet bes opprette en ordning for sikring av tak i Oslo etter modell fra «stopp taggingen». En slik ordning skal i utgangspunktet være basert på frivillighet, men kommunen må sikres mulighet til å sikre tak på gårdeiers regning der de utgjør en fare for omgivelsene, heter det i forslaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere