RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV vil styrke kultur og frivillig arbeid

Bydelsdirektørene har lagt frem sine budsjettforslag, og nå begynner den politiske drakampen.

Søndre Nordstrand:Søndre Nordstrand SV vil i forbindelse med behandlingen av bydelens budsjett for neste år foreslå flere påplussinger for å styrke kulturarbeidet i bydelen, sier Liv Jorunn Eriksen og Erlend Jonassen.

Partiet ønsker å doble bevilgningen for tilskudd til lokal frivillig kulturaktivitet, særlig for barn og unge, til 1 mill. kr i 2007. Det frivillige arbeidet som de mange organisasjonene i bydelen driver, har betydning for livskvaliteten i nærmiljøet, og med bedre økonomi gjennom økte offentlige tilskudd til arbeidet kan arbeidet drives enda bedre

Men bydelen trenger også sterkere fokus på kultur i bydelsadministrasjonen, som faktisk foreslår en nedskjæring på frivillighetmidlene i 2007, sier de to. For en del år siden før Høyre og Fremskrittspartiet raserte bydelsøkonomien, hadde bydelen et kulturkontor med tre ansatte. Alle disse stillingene er blitt borte fordi bydelen har vært nødt til å spare på alle områder som ikke er lovpålagt. SV vil i første omgang gjenopprette en av disse stillingene neste år. En kommunal stilling som kan støtte opp under det frivillige arbeidet, vil kunne bidra til den frivillige innsatsen kan drives mer samordnet og målrettet.

Levende kulturbydel

Budsjettforslaget som bydelsdirektøren nå har lagt fram, viser at økonomien framdeles er stram, og at det er nødvendig med forsiktig budsjettering også neste år. Dette må likevel ikke hindre oss i å starte arbeidet med å skape en levende kulturbydel og da trenges penger og tydelige prioriteringer, sier Liv Jorunn Eriksen, som leder SV i bydelsutvalget og er leder i kultur og oppvekstkomiteen. Forslaget om å styrke det frivillige arbeidet med kultur utgjør ikke mer enn et par promille av bydelens budsjett, men er likevel en begynnelse. Nå når spesielle Søndre Nordstrand-midler ser ut til å komme på plass, må vi også selv ta ansvar for å satse og da er kultur sentralt.

Flertallsvedtak

Til sammen vil disse to tiltakene øke bydelens utgifter med ca 1 mill. kr i 2007. De siste årene er budsjettene i bydelen blitt vedtatt av et flertall som har omfattet Krf., V, Ap, SV og RV, og SV håper det skal være mulig å få flertall for forslag om å styrke kulturaktivitetene i bydelen når bydelens budsjett skal vedtas i desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere