*Nettavisen* Nyheter.

Svært overrasket over lokalpolitikernes støtte til tennishall

Slik kan det bli hvis Grefsen Tennisklubb får det som den ønsker, haller over de nederste banene på Disenjordet (midt i bildet). Banene til venstre har boble over om vinteren. Foto: Foto: Bymiljøetaten

Grefsen Tennisklubbs forslag om permanent hall over de nederste banene, har fått naboer og nærmiljø til å samle seg i protest.

Klikk på bildet for å forstørre.

PROTEST: Naboer og nærmiljø har samlet seg i protest mot hallplanene på Disenjordet, her er Gunnar Breivik, Jørn Lie og Pernille Høgli foran banene som det planlegges hall over. Foto: Kristin Tufte Haga

DISEN: – Vi er en del av ett større nettverk med naboer og andre Grefsen og Kjelsås-beboere. Vi vil kjempe mot at tennishaller skal ødelegge det fine åpne grønne området som Disenjordet er i dag, sier talsmann for aksjonen, Jørn Lie.


Nettverket har opprettet støttegruppe på Facebook, i tillegg til underskriftskampanje mot planene.

Plan- og bygningsetaten og Bymiljøetaten støtter ikke forslaget til tennisklubben, og som eventuelt vil kreve en omregulering fra "fri- og parkområde". Derimot har lokalpolitikerne så langt støttet forslaget, i bydelens miljø, plan- og samferdselskomité, med forutsetning om at det skaffes «erstatningsareale» til arealet som forsvinner ved en eventuell hall.

Les også: Her skyter kvinner over 90' med gevær

Torsdag 27. mars skal saken endelig behandles av lokalpolitikerne i bydelsutvalget.

– Svært overrasket

– Vi er svært overrasket over lokalpolitikernes foreløpige støtte til disse planene. I dag brukes Disenjordet av «alle», og det fremstår som en grønn lunge og ett hyggelig avbrekk i en fortettet trafikkert bydel. De snakker om «erstatningsareale» - men hvor i all verden skal det tas fra? spør Lie.

– En ny stor tennishall vil endre hele områdets preg. Mens det nå er åpne baner, fri luft og åpen himmel vil en innebygget tennishall endre hele områdets preg. Aktiviteten vil foregå innendørs, utsyn blir begrenset og hele arealet rundt vil preges av den store dominerende bygningen, mener Lie og aksjonsgruppen.

– Det er et mål for kommunen og politikere å bevare de grønne lungene og friarealene i Oslo. Nå satser bydelspolitikerne i Nordre Aker på å gjøre det motsatte, nemlig bygge ned et åpent område med en stor dominerende bygning. Det virker lite gjennomtenkt, mener aksjonsgruppen.

Blant annet i kommuneplan for Oslo, vedtatt i 2009, står følgende: «Markagrensen, fjorden, grøntområder og vassdrag skal bevares».

Les også: Mer enn 700.000 over prisantydning for 121 kvadrat

Trafikk

Naboene frykter også økt trafikk i nærmiljøet – og på jordet – ved permanent tennishall.

– Ikke bare i de omkringliggende veiene, men også mer ulovlig kjøring og parkering på gangveien. Det skjer allerede daglig nå – vi har mye dokumentasjon på dette, blant annet bilder tatt på og rundt gangstien i forbindelse med trafikk til tennisklubben, sier Lie.

Han legger til at gangveien er del av skoleveien for mange av nærmiljøets skolebarn fra 1 – 10 trinn, til skolene Disen, Morellbakken og Engebråten.

– Tennisklubben burde i det miste sørge for at parkeringsplassene klubben disponerer er måkt i vinterhalvåret, ifølge Lie.

Tviler på lange ventelister

Naboaksjonen tviler også på tennisklubbens «lange ventelister».

– Det er positivt at barn og unge ønsker å være i aktivitet. Tennis er en bra sport som vi ikke har noe mot. Tennisklubben legger til grunn at det er lange ventelister for treningstid. Men samlet, sett tror ikke vi at det er så stor mangel på kapasitet i Nordre Aker, sier Lie.

– Vi stiller i bydelsutvalget neste torsdag, da skal vi fortelle akkurat hva vi synes om dette forslaget, avslutter Lie.

Avisen har flere ganger forsøkt å komme i kontakt med tennisklubben for kommentarer, men har foreløpig ikke lykkes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.