RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svanesang på Subscene


 
 
Produksjonsteateret Teater Øst presenterer teaterstykket "Svanesang" av Anton Tsjekhov på Subscene. Stykket blir spilt 13. til 16.oktober. Skuespilleren produksjonslederen for dette stykket, Dag Christian K. Rye, gleder seg.

- Det er et krevende stykke for Tor Itail Keilien og meg som er alene på scenen, men for en skuespiller er det utrolig spennende. Regissør Jalil Abody gjør ofte overraskende løsninger på tradisjonelle stykker, og det vil han også gjøre i "Svanesang", sier han til Østkantavisa.

Trist smil og latter

"Dårlig fremført Shakespear er mye bedre enn det kjedelige ingenting." Disse ordene er husket av skuespilleren Vasily Vasilievich Svetlovidov, som er rollefiguren i dette stykket.

Han er en gammel komiker på et provinsteater.

Skuespilleren Svetlovidov har fremført mange figurer, imidlertid mener han at Shakespeares karakterer er de beste kriteriene av dramatisk kunst. Selv om han aldri fikk muligheten til å spille en av Shakespears-karakterer, så er livet hans på den annen side av full av Shakespears hendelser.

I starten på dette stykket, ser vi at Svetlovidov våkner opp på scenen, ved midnatt. Hans anger ser ut som de siste flaks av svanevinger.

Og er det noe mer tragisk enn dette?

Imidlertid bør vi ikke glemme at dette er vingene til en komiker. Så Svetlovidov gir oss et trist smil og latter gjennom sine tårer i dette stykket.

Gleder seg

På scenen stårDag Christian Klevås Rye som Vaílitsj Svetlovídov , komiker, en gammel mann på 68 år. Tor Itai Keilen som Nikíta Iványtsj, sufflør, en gammel mann.

- Stykket gjenspeiler mye av hvordan vi mennesker også har det i dag. Blir vi verdsatt for den jobben vi gjør, er det noen som virkelig kjenner oss, har vi tatt de riktige valgene i livet, hva har vi ofret, hva har vi fått ut av livet, hva kan man ofre for kjærligheten, sier Dag Christian K. Rye.

De har nå fått en uke å øve på Subscene og de lover å være klare neste uke.

- Det er først i forrige uke og denne uken at vi øver på scenen. Så frem til premieren 13. oktober, bruker vi til å øve og bli godt kjent med atmosfæren i salen og "føle" scenegulvet. Tror det kommer til å bli spennende å spille på SubScene. Både fordi det er første gang vi spiller her, men også fordi vi skal spille veldig nært publikum. De vil sitte på to sider, og vi vil spille i midten, opplyser han.


Hvem passer stykket for

- Stykket passer for ungdommer og gamle bestemor, for stykket handler om livet slik det er. Det er også for alle som har interesse for skuespilleryrket, for scenekunst og for Tsjekhov. Skuespill er et speil på det virkelige livet, noe man vil kjenne igjen i dette stykket, avslutter Dag Christian K. Rye.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere