*Nettavisen* Nyheter.

Svar om sykehjem og rettigheter I

Kjære Berit Risebro,Takk for brevet med spørsmål om rettigheter på sykehjem.

Først av alt vil jeg si at jeg er glad for å høre at din mann fikk plass på et sykehjem i egen bydel og at han trives der! En uavhengig beboerundersøkelse ved Oslos sykehjem viste at hele 92 % var i stor grad eller svært stor grad fornøyde med tilbudet de fikk. Det viser, som du skriver, hvilken utrolig jobb de ansatte ved byens sykehjem gjør. Å måtte flytte på sykehjem er aldri lett for noen, men ved hjelp av dyktige ansatte kan en i utgangspunktet vanskelig situasjon gjøres enklere.

Så til spørsmålene du hadde om fysioterapi. I følge både kommunehelsetjenesteloven og sykehjemsforskriften, har beboere i sykehjem rett til fysioterapi dersom det vurderes som medisinsk nødvendig. Tilbudet kan variere, men Sykehjemsetaten anbefaler 1 uketime pr. 3 beboere.

Hvilke beboere som får fysioterapi avgjøres individuelt ut i fra beboerens behov. I noen tilfeller gis det individuell behandling, andre ganger trening i grupper under veiledning av fysioterapeut.

Når det gjelder hvorvidt institusjonslegen kan utstede rekvisisjon på fysioterapi utenfor sykehjemmet, er det slik at alle leger kan henvise pasienter til fysioterapi. Dersom pasienten bor på sykehjem gjelder imidlertid ikke noen av refusjonsordningene. Dette medfører at fysioterapitilbudet på sykehjem normalt gis av fysioterapeuter som er tilknyttet institusjonen.

Sylvi Listhaug

Byråd for Velferd og Sosiale Tjenester (FrP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag