RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svar til Frp: «Å lese med fandens briller»

Leder i Gamle Oslo Frp Roy Hammerø, har i Østkantavisa 12. mai et innlegg om de «utidige og diskriminerende kravene» som ble uttrykt under en demonstrasjon blant nordmenn med somalisk bakgrunn om barnevernet. Det er selvsagt mulig å komme til den konklusjonen dersom man leser denne artikkelen slik fanden leser Bibelen, men det gir et skjevt bilde av virkeligheten.

Del på Facebook

Naima Aseyr er en engasjert og dyktig kvinne med somalisk bakgrunn som Gamle Oslo Arbeiderparti er stolte over å ha som vår 5.-kandidat på BU-lista (bydelsutvalget red. merk.) for neste periode. Hun har som privatperson fokusert på temaer som opptar mange i det somaliske miljøet i Oslo. Mye av dette kan de fleste av oss være enige om. Grunnpremisset er at alle barn i Norge har rett til beskyttelse fra barnevernet, og barn med innvandrerbakgrunn har den samme rettssikkerhet og de samme rettigheter som alle andre barn i Norge.

Mye kan løses gjennom god kommunikasjon. Det er viktig at minoritetsforeldre har kunnskap om barnevernets arbeid før det eventuelt oppstår situasjoner der barnevernet kobles inn. Dette er et ansvar både for barnevernet, skole og barnehager. På den annen side er det også behov for økt flerkulturell kompetanse i barnevernet. Vi mener derfor at barnevernet bør forsterke sin bruk av tolker i møte med brukere med minoritetsbakgrunn, og at de bør tenke bredde når de rekrutterer nye ansatte, slik at de får et mangfold av godt kompetente ansatte med ulik bakgrunn.

Å finne egnede fosterfamilier er en viktig oppgave, og flere fosterforeldre med innvandrerbakgrunn kan også lette arbeidet overfor barn som har behov for hjelp fra barnevernet. Det betyr ikke at Arbeiderpartiet mener at muslimske barn kun skal kunne plasseres i muslimske familier.

Arbeiderpartiet ser på mangfoldet som en styrke, for kreativitet, utveksling av erfaringer og kontakter mot andre land og kulturer. Det er mangfoldet som gjør det mulig for enkeltmennesker å selv velge hvordan de vil leve livene sine. Integreringspolitikken skal ha som mål å sette mennesker i stand til å ivareta sine plikter, det vil si ved deltakelse i samfunnet gjennom utdanning, opplæring, arbeid og å være en del av et levende sivilt samfunn. Da må vi også ha gode løsninger når det butter imot.

Vi skal ta på alvor en del av de bekymringene som her kommer fra det somaliske miljøet, uten å kompromisse på hensynet til barnas beste. Det er god politikk i praksis!

Silje Winther

BU-lederkandidat

Gamle Oslo Arbeiderparti

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere