RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svaret er nei

Statens vegvesen kommer ikke til å oppfylle ønskene om gangfelt ved Katten.

LJAN: Vegdirektoratets retningslinjer for anleggelse av gangfelt, med blant annet krav til antall fotgjengere, tilfedsstilles ikke ved Katten, svarer Bjarne Hillesund i Statens vegvesen i sitt brev til Rørkoll denne uken.

Han skriver videre at forskning har vist at det er flere ulykker knyttet til kryssing i gangfelt enn det er ved kryssing utenfor gangfelt.

Gangfelt legges som regel i tilknytning til kryss. Det er ikke ønskelig med slike på denne strekningen. En eventuell gangbro over Mosseveien ligger ikke inne i Handlingsprogrammet for neste periode, 2010-13. Her avventes den helthetlige planleggingen av sørkorridoren, i følge Hillesund.

Neppe busslomme

Mosseveien er en vanskelig veistrekning med hensyn til fotgjengere og syklister. Vi har satt ned hastigheten til 50 km/t mellom Ulvøya og Fiskevollen. En gang- og sykkelveg er under planlegging på strekningen, sier han.

En ny busslomme er ikke planlagt så langt.

Vi vil imidlertid informere de kollektivansvarlige om ønsket. En god busslomme skal være fire meter bred og minst 70 meter lang. Å anlegge en slik ved Katten vil kreve noen enorme støttemurer, og det er ikke avsatt midler til dette, skriver Bjarne Hillesund.

Tunnelen stengt

Når det gjelder tunnelen mellom Katten og Siksakveien, ble den i fjor høst kommunens ansvar.

Den forblir vinterstengt inntil videre. Vi har ikke fått midler på årets budsjett til oppgradering. Først neste år blir det aktuelt å gjøre noe, opplyser Odd Bratteberg i Samferdselsetaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere