Gå til sidens hovedinnhold

Sveen (34) tilbake med stil

Sist søndag gjorde André Sveen (34) "comeback" for Tunet IBK med to målgivende pasninger i 8-1 seieren over Fredrikstad. Nå satser den tidligere landslagsspilleren på en stor sesong for Høyenhall-klubben.

Høyenhall: André Sveen la opp som innebandyspiller våren 2005 og kunne da se tilbake på en særdeles innholdsrik karriere som en av landets beste klubb- og landslagsspillere.

Etter 13 år med innebandy nesten daglig, fant jeg da ut at jeg ville virkeliggjøre noen andre planer. Motivasjonen var dalende og jeg var lei av å ha det vondt som følge av slitasjegikt i tærne. Dermed endte jeg som dykkerinstruktør i Thailand, samtidig som jeg reiste rundt og fikk sett verden, to herlige år, forklarer Sveen etter endt treningsøkt dagen etter comebacket mot Fredrikstad.

André Sveen er også assisterende landslagstrener for U19-gutta, og det var under VM i Sveits tidligere denne måneden at spillerlysten virkelig kom tilbake.

I Sveits ble jeg for alvor sugen på et comeback og nå er jeg tilbake i Tunet der jeg håper at jeg kan bidra med min rutine og erfaring. Det er veldig mye bra materiale i klubben, men det er et meget ungt lag og jeg håper å bli en stabilisator mellom ungt pågangsmot og gamle knep, fortsetter Sveen.

For øvrig så skal han nå spille på lag med to av spillerne han hadde ansvaret for under VM, nemlig Joachim Solvang og Patrick Sveen.

Fra Thailand til Hammerfest

Sveen fikk også prøve seg som spiller for Harstad i kvalifiseringen til eliteserien foran inneværende sesong, noe som resulterte i at han kan titulere seg som nordnorsk mester, en artig historie ifølge Sveen;

Jeg fikk besøk av Inge Bakken da jeg var i Thailand. Vi spilte tidligere sammen i Tunet, men nå hadde han flyttet nordover og ville ha med meg i troppen til Harstad. For å få til dette måtte vi fakse overgangspapirer fra et hotell i Phuket, dette gikk i orden og sammen med Harstad så klarte vi å kvalifisere oss, fortsetter Sveen lattermildt.

For André Sveen så handler alt nå om å komme så høyt som mulig på tabellen, samt å ta seg til sluttspillet. Det er mine ambisjoner ja, nemlig yte best mulig for klubben, jeg skal i hvert fall gjøre mitt ypperste, avsluttet spilleren som også kan skilte med en bronsemedalje i VM i 1996. Da scoret han to av målene i 6-1 seieren over Tsjekkia og ble samtidig kåret til bronsefinalens beste spiller - det hele foran 12 000 tilskuere i Globen i Stockholm.

Treneren om Andre

Tunet-trener Hans Petter Fagernes er ikke i tvil om at André vil komme til å styrke laget;

André har en tyngde som vi har manglet i laget. For det første så er han meget rutinert, han har spilt mange år i eliteserien samt vært en klippe på landslaget. Han vet rett og slett hva som kreves og jeg er helt sikker på at vi vil oppnå flere poeng med André på laget, forklarer Fagernes.

Vi trenger virkelig en ledertype og en spiller som kan skape ro i spillet, det får vi så absolutt med André, det eneste negative er vel at han ikke er helt topptrent enda, men det kommer, humrer Fagernes.

Jeg tror bestemt at alle ungguttene på laget vil få et stort utbytte av André sin tilbakekomst. Enkelte frykter kanskje for plassen sin og synes det er rart at vi tar inn en spiller som snart fyller 35 år, men de 15 beste spiller til enhver tid for oss, dette er bare positivt, avslutter Fagernes til Nordstrands Blad.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter