RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sveitserost på Majorstuen

Snart er det gravd ned en halv mil med fjernvarmerør på Majorstuen. Planene for neste år er enda mer ambisiøse.

Majorstuen: Langs de nye fjernvarmetraseene på Majorstuen har de fleste blokkene egne oljefyrte anlegg med fyrhus i kjelleren. Her kan vi tilby fjernvarme til konkurransedyktige priser, sier Morten Schau i Hafslund.

I tillegg krever en kundesentral for fjernvarme liten plass og frigir kjellerareal, da kundene ikke trenger å ha sitt gamle fyringsanlegg stående. Videre slipper kundene å vedlikeholde fyringsanlegget, bestille olje og å ha jevnlig ettersyn av fyrkjel. Det å gå fra oljefyrte anlegg til fjernvarme, bidrar også til bedret luftkvalitet i området og gjør Oslo til en grønnere by, sier Schau.

Fire deler

Majorstuenprosjektet er delt inn i fire områder. Del 1 dekker Ole Vigs gate fra Sorgenfrigaten til Jacob Aalls gate og en liten strekning inn i Jacob Aalls gate.
Utbyggingen av del 1 har gått greit uten store overraskelser.

Del 2 dekker Maries gate, Majorstuveien, Neuberggata og deler av Sorgenfrigaten. Nå gjenstår øvre del av Majorstuveien. For del 3 dekker første etappe Elsters gate, nedre del av Neuberggata, Professor Dahls gate, Industrigaten og Fearnleys gate. Dette er ferdig til jul. Etappe 2 går fra Majorstuveien 17 til 12 og er ferdig mai neste år. Tålmodige beboere berømmes for å ha holdt ut med støy fra arbeidet, sier Steffen Birkeland, prosjektleder i Hafslund Fjernvarme

Store utfordringer

Del 4 er også delt opp i to etapper. Første etappe dekker Ole Vigs gate,Henrik Wergelands Allé og Rosenborggata 1,3 og 5. Dette skal være ferdig i november i år. Her har det vært store utfordringer med pigging av steinhardt fjell i krysset Ole Vigs gate og Industrigaten.

- Vi berømmer alle tålmodige i området, som har vist velvilje under arbeidet. I samarbeid med bydelsoverlegen har vi prøvd å gjøre vårt ytterste for å skåne disse på best mulig måte, fortsetter Schau

Han legger til at det forventes en del piggearbeider også i øvre del av Ole Vigs gate mot Rosenborggata samt i selve Rosenborggata.Etappe 2 dekker resterende strekk i Rosenborggata og ned til Sporveisgaten og fram til Pilestredet, dette området er planlagt ferdig juli neste år.

Majorstuen 2009

Denne høsten setter Hafslund i gang med forprosjekter for Del 6 - Uranienborg (Schives gate - Gyldenløves gate og Briskebyvn.), del 8 - Uranienborg (Øvre del av Eilert Sundts gate fra Holtegata til Holmboesgate), Majorstua Del 7 som omfatter Niels Juels gate og ned mot Colbjørnsensgate samt området rundt Lille Frogner Allé.

- Vi har jobbet mye med å få leverandørene til å rigge seg mot totalentrepriser, så nå er vi spente på hvordan responsen blir, sier direktør for Utbygging Edle Ulevåg.

- Jeg er imponert over hvordan markedet har tatt signalene våre det siste året, legger hun til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere