Gå til sidens hovedinnhold

Sveitserost på Majorstuen

Snart er det gravd ned en halv mil med fjernvarmerør på Majorstuen. Planene for neste år er enda mer ambisiøse.

Majorstuen: Langs de nye fjernvarmetraseene på Majorstuen har de fleste blokkene egne oljefyrte anlegg med fyrhus i kjelleren. Her kan vi tilby fjernvarme til konkurransedyktige priser, sier Morten Schau i Hafslund.

I tillegg krever en kundesentral for fjernvarme liten plass og frigir kjellerareal, da kundene ikke trenger å ha sitt gamle fyringsanlegg stående. Videre slipper kundene å vedlikeholde fyringsanlegget, bestille olje og å ha jevnlig ettersyn av fyrkjel. Det å gå fra oljefyrte anlegg til fjernvarme, bidrar også til bedret luftkvalitet i området og gjør Oslo til en grønnere by, sier Schau.

Fire deler

Majorstuenprosjektet er delt inn i fire områder. Del 1 dekker Ole Vigs gate fra Sorgenfrigaten til Jacob Aalls gate og en liten strekning inn i Jacob Aalls gate.
Utbyggingen av del 1 har gått greit uten store overraskelser.

Del 2 dekker Maries gate, Majorstuveien, Neuberggata og deler av Sorgenfrigaten. Nå gjenstår øvre del av Majorstuveien. For del 3 dekker første etappe Elsters gate, nedre del av Neuberggata, Professor Dahls gate, Industrigaten og Fearnleys gate. Dette er ferdig til jul. Etappe 2 går fra Majorstuveien 17 til 12 og er ferdig mai neste år. Tålmodige beboere berømmes for å ha holdt ut med støy fra arbeidet, sier Steffen Birkeland, prosjektleder i Hafslund Fjernvarme

Store utfordringer

Del 4 er også delt opp i to etapper. Første etappe dekker Ole Vigs gate,Henrik Wergelands Allé og Rosenborggata 1,3 og 5. Dette skal være ferdig i november i år. Her har det vært store utfordringer med pigging av steinhardt fjell i krysset Ole Vigs gate og Industrigaten.

- Vi berømmer alle tålmodige i området, som har vist velvilje under arbeidet. I samarbeid med bydelsoverlegen har vi prøvd å gjøre vårt ytterste for å skåne disse på best mulig måte, fortsetter Schau

Han legger til at det forventes en del piggearbeider også i øvre del av Ole Vigs gate mot Rosenborggata samt i selve Rosenborggata.Etappe 2 dekker resterende strekk i Rosenborggata og ned til Sporveisgaten og fram til Pilestredet, dette området er planlagt ferdig juli neste år.

Majorstuen 2009

Denne høsten setter Hafslund i gang med forprosjekter for Del 6 - Uranienborg (Schives gate - Gyldenløves gate og Briskebyvn.), del 8 - Uranienborg (Øvre del av Eilert Sundts gate fra Holtegata til Holmboesgate), Majorstua Del 7 som omfatter Niels Juels gate og ned mot Colbjørnsensgate samt området rundt Lille Frogner Allé.

- Vi har jobbet mye med å få leverandørene til å rigge seg mot totalentrepriser, så nå er vi spente på hvordan responsen blir, sier direktør for Utbygging Edle Ulevåg.

- Jeg er imponert over hvordan markedet har tatt signalene våre det siste året, legger hun til.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året