Gå til sidens hovedinnhold

Sveiva + Monolitten = Full jubel

Rett før mesterskapet bestemte de to klubbene seg for å samarbeide. Nå sikter Sveiva Monolitten mot NM-gull.

FAGERSTRAND: Samarbeidsprosjektet mellom østkantklubben Sveiva og Bygdø Monolitten fra vest har blitt en stor suksess. Under helgens NM vartet de opp med imponerende spill, og tok seg fortjent videre til finalen, som spilles i Sparta Amfi mot St. Croix.

De ivrigste og beste spillerne fra de to klubbene ble samlet på ett og samme fat rett før NM på Fagerstrand, og de rakk ikke engang å trene sammen før alvoret startet.

Talent og disiplin

I semifinalen ble Tunet utklasset med 3-0, og Sveiva Monolitten kunne endelig slippe jubelen løs i Bakkeløkkahallen.

Det var deilig å vinne. Nå er jeg er veldig stolt av jentene på laget, sier Sveiva Monolitten-trener Trond Ødegården, etter at finalebilletten var i boks.

Vi har en god miks med talentfulle og disiplinerte spillere, som gir alt. Vi er fornøyde så langt, men det hadde jo vært gøy å vinne finalen også, innrømmer Ødegården.

De to lagene, Sveiva og Bygdø Monolitten, hører egentlig hjemme i småjenteklasse, men i NM stilte de opp blant jentene. Dette hindret likevel ikke Sveiva Monolitten-spillerne i å gå respektløst til verks.

Nå ser laget fram til storkampen i Sarpsborg.

Stemningen etter kampen var god. Nå gleder jentene seg til finalekampen. De klarer nesten ikke å vente, sier Sveiva Monolitten-treneren.

Øst møter vest

Til tross for at spillerne i realiteten tilhører to rivaliserende klubber har det ikke dette skapt problemer verken på eller utenfor banen.

14-åringene Sarah Eugenie Ødegården og Henja Hübert mener at samholdet blant spillerne på laget under NM var enestående.

Det har ikke vært noe krangling, og alle har støttet hverandre i hver kamp. Vi lærer litt av hverandre, sier Sarah, som spiller i Sveiva.

Henja fra Bygdø Monolitten er helt enig.

Kampene i NM har vært morsomme å spille. Alle på laget spiller sammen, og vi har det gøy. Nå håper vi på gull, sier hun.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene