Gå til sidens hovedinnhold

Sveiva har NM-gull i sikte

Seriemester Sveiva vant overlegent i 12-1 i lokaloppgjøret mot Grei/Målløs i puljespillet i NM. Nå satser laget på å vinne sin andre kongepokal.

SKEDSMO: Sveiva-damene briljerte i lørdagens NM-kamp i Tærumhallen. Mari Christoffersen sikret Grei/Målløs et mål i første omgang, men etter det var det bortelaget som styrte kampen.

- Vi holdt oss til planen var. Til tross for at vi fomlet litt i starten, gjennomførte vi en god kamp, sier Øyvind Bergersen, hovedtrener i Sveiva.

Landslagsspillerne Oda Langaker og Victoria Hansen var fornøyde med resultatet mot naborivalene.

- Vi jobbet for hverandre hele tiden, sier Hansen, som ble kampens toppscorer med fire mål og to assist.

- Vi holdt det tett bak, samtidig som det løsnet fremover, og da blir det et bra resultat, tilføyer kaptein Oda Langaker.

LES OGSÅ: Grei/Målløs på vei mot gull

Ubeseirede seriemestere

Sveiva ble suverene seriemestere i fjor, med 18 seire av 18 mulige. Laget la ikke lista mye lavere i år, og damene avsluttet serien med imponerende 16 seire og to uavgjort.

I fjor røk Sveiva overraskende ut i gruppespillet i NM, og da var det nettopp Grei/Målløs som stakk av med NM-gullet. Denne sesongen har Sveiva vært svært revansjelystne på NM-tittelen, i tillegg til at de satser knallhardt på både Europacupen og Oslo Cupen.

- Nå har vi ikke vunnet NM siden 2007, forteller kapteinen.

LES OGSÅ: Endelig ut i Europacupen

Søndag vant Sveiva NM-gruppen sin da de slo Slevik 2-1. Dermed er damene klare for semifinale mot Bygdø Monolitten, som spilles i best av fem kamper 20. mars til 15. april.

NM-finalen spilles 21. april i Rykkinnhallen.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet