Sveiva med blackout i finalen

SCORET FØRST: Unggutten Petter Ulven utlignet til 1-1 for Sveiva, men Sveiva lakk som en sil bakover - og tapte.

SCORET FØRST: Unggutten Petter Ulven utlignet til 1-1 for Sveiva, men Sveiva lakk som en sil bakover - og tapte. Foto: FOTO: Arild Jacobsen

Fredagens innebandyfinale i G19-klassen ble antiklimaks for årets seriemester Sveiva.

IKKE HELT FORNØYD: Andreas Valbye (midten) og resten av Sveiva-gutta var langt i fra glade etter taper..

LITE MORO: Kaptein Andreas Skriden og Sveiva hadde ikke så mye å juble for mot Sarpsborg.

EKEBERGHALLEN: For laget sto foran lørdagens finale mot Sarpsborg med tre seiere på fire forsøk mot laget fra Østfold. Senest i gruppespillet for under en uke siden slo de dem 6-1.

Men da det gjaldt som mest under fredagens første finale i Ekeberghallen sviktet det totalt fra laget fra Groruddalen.

Enkle mål

Sarpsborg åpnet målkalaset tidlig i kampen, og selv om Sveiva utlignet, tok ikke det mer enn ti sekunder før gjestene gikk opp i ledelsen.

Til pause gikk Saprborg til garderoben med en 5-2 ledelse. Og mulig var det skaden til keeper Andreas Nordlie, som satt på tribunen med krykker, som gjorde at laget ikke klarte å holde mer tett bakover,

– Vi slipper inn for enkle mål i dag. Vi ligger under 5-2 til første pause, og da blir det tøft å hente opp et så godt lag som Sarpsborg, sier kaptein Andreas Skriden.

LES OGSÅ: Sveiva til NM-finalen etter straffeslag

Scoret fem mål

Andre omgang endte 3-2 til gjestene, mens Sveiva vant siste periode 3-2. Dermed ble det 8-10 tap for Sveiva, som aldri var i nærheten av å tukte gjestene.

Eneste lyspunktet for Sveivas del var at Jørgen Becher scoret fem mål og ble kåret til banens beste spiller.

– Innstillingen og fokuset er på plass, men vi svikter bakover i dag. Vi scorer åtte mål og det skal være nok til å vinne kampen, sier Jørgen Becher.

LES OGSÅ: Tunet til NM-finalen med 32-2

Vinner aldri mot Sarpsborg

94-kullet til Sveiva har nå møtt Sarpsborg tre ganger i en NM-finale, og alle har endt med tap.

– Jeg vet ikke hvorfor det er slik. De har alltid hatt taket på oss i finaler. I 2012 tapte vi på "sudden death" etter at de utlignet like før slutt. Men all ære til dem. De gjør en kjempekamp i dag, sier Andreas Skriden, som synes det var gøy å spille NM-finale tross tap.

– Det er artig med mye folk på tribuna og deres heiagjeng laget voldsomt liv på tribuna. Vi hørte knapt hva medspillerne sa på banen, sier Skriden.

Sveiva spiller ny finale i morgen (lørdag). Da skal G17-laget i aksjon mot Gjelleråsen, og flere av spillerne som spilte dagens finale skal spille den kampen. Og Andreas Skriden er lagets trener sammen med Andreas Valbye. Kampen starter klokken 19.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.