*Nettavisen* Nyheter.

Sveiva sleiva i NMs første

NM kvartfinalene i innebandy er i full gang, og Sveiva tapte den første 10 - 6 mot Gjelleråsen. Men kampen vil alikevel bli husket som en av deres beste.

Hagan: Lihallen var fylt til randen av ivrige innebandytilhengere sist lørdag, og de fikk se en kamp med temperatur, kjappe finter, og herlige mål, som ikke ble avgjort før på slutten av siste periode.
Det var årets serietoer Gjelleråsen (GIF) som begynte best, og Fighterne rystet Sveivas gutter med to kjappe mål, og en tidlig ledelse. Men Sveiva hentet frem noen av sine aller beste presentasjoner, i hvert fall i år, og ga alt, noe som resulterte i en scoring på tampen av omgangen, og stillingen 2-1 til pause. I 2. periode var det et enda bedre Sveiva lag som kom på banen. Og selv om GIF fikk nok en tidlig scoring, var det egentlig bare et lag på banen. Sveiva eide rett og slett denne omgangen, og guttene leverte prestasjoner som det lenge vil gå gjetord om.

Strålende keeper

I løpet av 8 minutter hentet de inn ledelsen, og snudde kampen totalt til 5-4 ledelse. Noe den formsterke og dyktige keeperen, Terick Bel-Lafkih, også skal ha mye berømmelse for, ettersom han, på mirakuløst vis, reddet neste alt som ble skutt hans vei. Noe alle la merke til, og grunnen til at han ble kåret til Sveivas bestemann. Men GIF ga seg ikke, og klarte å utlikne, men nok en gang svarte Sveiva, og gikk til pause med 6-5-ledelse.

Ut med keeperen

Også i den 3. perioden var det GIFs gutter som begynte best. De scoret kjapt, og stillingen ble lenge stående på 6-6. Dessverre for Sveiva ble temperaturen litt for høy, og to av spillerne, Øyvind Tollefsen og Andreas Sletten, ble nesten samtidig utvist, noe som førte til undertallspill 3 mot 5 i nesten to minutter.
Og selv om en heroisk innsats av Sveiva spillerne gjorde at GIF ikke klarte å gå opp i ledelsen i denne overtallsperioden, var mye av rytmen til Sveiva spillerne borte, og de slet voldsomt med å komme tilbake i kampen igjen.
Med under ti minutter igjen å spille gikk det hull på ballongen, og GIF gikk opp til en 7-6 ledelse.
Dette førte til en voldsom offensiv innsats av Sveiva, der de tok ut keeper Bel-Lafkih, og satte innpå en ekstra utespiller. Dessverre for guttene gikk det ikke som håpet, og GIF scoret kjapt de siste 3 målene som sørget for 10 6 tap for Stovner-guttene.

Fortsatt pokaljakt

Men selv om GIF trakk det lengste strået i NM kvartfinalens første kamp, har ikke Sveiva gitt opp håpet om å heve kongepokalen høyt over hodet. Neste kamp går i Stovnerhallen torsdag klokken 19.00, og på hjemmebane er det stor sjanse for at Sveiva kan ta den etterlengtede seieren som vil føre til den viktige 3. kampen. Men med nok et tap er de ute av årets NM. En ting som er sikkert er at Sveiva viste at de bygger på noe stort, og at de er et lag å regne med i fremtiden.

Annonsebilag