RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sven Nordin: – Åsmund Høeg (16) er en «coming man» i filmbransjen


GOD KJEMI: Under den tre måneder lange filminnspillingen av «Sønner av Norge» ble Sven Nordin og Åsmund Høeg gode busser. Nordin har tvillingdøtre i det virkelige liv, og synes det var topp å få en sønn – om enn bare på film. På filmens pressetreff var det lett å se at kjemien dem imellom er meget god.
GOD KJEMI: Under den tre måneder lange filminnspillingen av «Sønner av Norge» ble Sven Nordin og Åsmund Høeg gode busser. Nordin har tvillingdøtre i det virkelige liv, og synes det var topp å få en sønn – om enn bare på film. På filmens pressetreff var det lett å se at kjemien dem imellom er meget god. Foto: FOTO: LARS WEIMOTH
Åsmund Høeg (16) fra Mortensrud har hovedrollen i filmen «Sønner av Norge». Det vanskeligste var å spille skikkelig sint.

MORTENSRUD/SENTRUM: I konkurranse med 1.000 andre gutter, fikk Åsmund rollen som Nikolaj. Filmen hadde première 7. september og anmeldelsene er jevnt over meget gode.

Les filmanmeldelse.

Uvanlig forhold

«Sønner av Norge» er basert på Nikolaj Frobenius sin roman «Teori og praksis» og er en film om opprør, sorg, krise, pønkrock, relasjoner og drabantbyhelvete på 70-tallet. Men mest av alt er det en historie om et uvanlig far-sønn-forhold, og styrken i de båndene vi av og til gjør vårt beste for å rive over. På Filmens hus møtte vi Åsmund og Sven Nordin for en gutteprat.

Åsmund, er det stor forskjell på din ordentlige pappa, Kai, og filmpappaen din, Magnus?

– Å ja, de er rake motsetninger. Min ordentlige pappa er rolig, konsekvent og sterk, mens Magnus (Nordin) er en sprudlende, utradisjonell og følsom fritenker, sier Åsmund og kikker smilende på Sven Nordin som supplerer:

– Jeg har møtt pappaen din, jeg. En sindig og fin kar.

Artikkelen fortsetter under bildet.

NAKEN KJØREGLEDE: En betenkt Nikolaj (Åsmund Høeg) opplever at det ikke er bare lett å ha en frigjort og fritenkende far (Sven Nordin).  FOTO: Friland/Norsk Filmproduksjon.

Del på Facebook

Opprør

I filmen gjør Åsmunds rollefigur opprør, og vil nok at faren skal bli sint. Men faren støtter ham isteden fullt ut.

– Det er vanskelig å gjøre opprør mot en opprører, smiler Sven Nordin, som i det virkelige liv har fostret tvillingdøtrene Liv og Mira (født 1985). Han synes det var hyggelig å få en sønn – om enn bare på film.

– Gutter gjør andre ting sammen, prater om andre type ting. Åsmund er en bra kar, en «coming man» i filmbransjen, sier filmstjernen Nordin.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TØFF FILMDEBUTANT: Åsmund Høeg (16) går første året på dramalinjen ved Hartvig Nissen skole på Frogner. FOTO: Lars Weimoth

Morsomt og vanskelig

Åsmund synes det morsomste under filminnspillingen var å kjøre motorsykkel, og å spille punkkonsert på Garage med 70 statister. Han medgir at scenene fra nudistleiren var spesielle:

– Jeg ble jo vant til det, men i starten tenkte jeg: Fy, skal jeg holde på med dette en hel dag?, sier Åsmund, og mener det vanskeligste var å spille sint.

– De klippet faktisk bort en slik scene, men jeg fikk virkelig prøvd meg og ble overrasket over meg selv, forteller den unge spillefilmdebutanten.

Nå er Åsmund i gang med innspillingen av en ny film: Sara Johnsens «Det viktigste er forbi». En filmstjerne fra Mortensrud i støpeskjeen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere