RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk sangstjerne varmet de eldre


KOSTE SEG: Inger Hauge, beboer ved Bekkelagshjemmet, smilte fra øre til øre da Lill Lindfors skulle innta scenen i festivalteltet på Nordseterhjemmet torsdag 14. august. Det var godt med pledd rundt omkring da solen glimret med sitt fravær.Alle foto: Kristin Trosvik
KOSTE SEG: Inger Hauge, beboer ved Bekkelagshjemmet, smilte fra øre til øre da Lill Lindfors skulle innta scenen i festivalteltet på Nordseterhjemmet torsdag 14. august. Det var godt med pledd rundt omkring da solen glimret med sitt fravær.Alle foto: Kristin Trosvik Foto: Alle foto: Kristin Trosvik
Det var stor stemning og stinn brakke da Lill Lindfors inntok festivalteltet på Nordseterhjemmet.

NORDSETER: Torsdag 14. august ble Nordseterhjemmet forvandlet til en konsertarena og et stort festivaltelt var fylt til randen av feststemte deltakere. Det var Gulljazz som stod bak arrangementet.

Som headliner hadde Gulljazzen klart å kapre den svenske superstjernen Lill Lindfors. Hun hadde opptrådt ved Oslo Jazzfestival kvelden før i Konserthuset og er kjent som en ekte norgesvenn.

Lindfors varmet tilhørerne med kjente og kjære sanger fra blant andre Cornelis Vreeswijk og Kris Kristoffersen.

SE VIDEO FRA LILL LINDFORS-KONSERTEN HER:

 

 

Utover ettermiddag og kvelden inntok også flere anerkjente jazzmusikere scenen.

Det var Ophelia Orchestra, Majken Christiansen kvintett med en «Tribute to Ella» og Birgits Husband med secondlinere.

LES OGSÅ: Slik blir de nye luksusboligene på Nordstrand

Mintes Wenche

At tiltaket er populært, var det liten tvil om. Her var beboere fra alle bydelens sykehjem, i tillegg til ansatte og pårørende.

Mellom slagene ble det servert grillmat og godt drikke.

Det var Oslos ordfører Fabian Stang som fikk æren av å åpne ballet. Han fortalte om sin mor Wenche Foss som mislikte sterkt hvis det ikke var fullt hus når hun stod på scenen.

– Hun hadde likt seg her i kveld, sa Fabian Stang.

LES OGSÅ: Her er gjennomsnittsalderen 88 år

Bakgrunnen for Gulljazz

Gulljazz ble etablert i 2013 som et utviklingsprosjekt mellom Kavlifondet og prosjektansvarlig Birgit Skogen. Skogen er utdannet pianist og har jobbet med musikk på sykehjem siden 2000.

I over ti år har hun med sitt orkester Birgits Husband fått solid kompetanse og erfaring på hva som treffer målgruppen eldre best.

– Min erfaring er at godt tilpasset musikk åpner dører og finner veien hjem til de fleste eldre vi spiller for. Jeg er veldig glad for samarbeidet med både Oslo Jazzfestival og Oslo kommune og håper dette kan bli en god tradisjon, sier Skogen.

Hun har 10 års fartstid bak seg med å arrangere jazzfestival på et sykehjem i Oslo. Det er på bakgrunn av dette at prosjekt Gulljazz har tatt form.

Gulljazz har som mål å tilby jazzfestivaler på sykehjem i Norge hele sommerhalvåret.

LES OGSÅ:

Oslo trenger frivllige til sykehjemmene

Nye Øya ble en suksess
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere